Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvordan går jeg frem?

Spørsmål

Eg er mann på 60 år. I to tre mnd nå har eg fått nedsatt følsomhet nederst i venstre fot og fotblad. Merker det berre når eg kler av meg om kvelden. Da kjenner eg nesten ikkje at eg tar av meg sokkene, eller kjenner på foten. Eg har ingen merkbart m'en av det. Går mye tur både i fritid og arbeid, men kan ikkje merke noko uvanleg da. Merker heller ikkje at foten er kaldere enn den andre, eller er kaldere enn før. For ca ti år sida hadde eg ein prolaps, og vart delvis lam i venstre fotblad, det slapp gradvis taket etter ein mnd tid. Men venstre foten har vore merkbart veikere i mange år etterpå. Men er nå på lik linje med høgre fot.
Har ikkje hatt problemer med ryggen etter det, men har mistanke om at dette kommer derfra. Hadde vert greit å få ein vurdering.
Eg røyker daglig.

Svar

Hei,
Vi bruker å foreta en fullstendig undersøkelse av de perifere nerver, teste for berøring, skarp berøring/smertesans, leddsans, og vibrasjonssans, videre kraft og reflekser. Videre måler vi hastigheter nervene for å fastslå hvor skaden sitter og i noen tilfeller tar bilder av korsryggen og bekken. Dette er viktig for å kartlegge hvor en ev. irritasjon av nerven sitter. Noen ganger er det også lokalt trykk og da tar vi MR av fot. Oftest er prognosen god. Lykke til!