Hva skyldes svimmelhet?

Spørsmål

Hei. Har slitt med svimmelhet i to måneder. Kom plutselig på. Vært sjekket ut av diverse leger, ønh, nevrolog, innlagt på sykehus, tatt CT med kontrast. Ingen funn. Tatt full hjertesjekk med EKG, ultralyd, sykkeltest. Litt treg impulser på venstre side. Og høy puls ved syklingen. Tatt blodtrykk gjentatte ganger etter det, og de er normale. Alle blodprøver for diabetes og stoffskifte osv er fine. Litt høyt jerninnhold i blod, men ikke så veldig høyt. Ikke mistanke om nevrologiske lidelser. Ønh slo ikke ut på noe. Mange leger, ingen sikker diagnose. Hypotesen er stiv nakke. Gnisser endel i nakke, litt nummen i baknakke i blant. Ingen nakkesmerter eller hodepine. Litt øm på utsiden av nesen, men ønh sjekket det ut som sår etter influensa. Når jeg strammer hånden kjenner jeg det er øm ved tårekanal høyre side. Er relativt grundig undersøkt uten sikre funn. Svimmel daglig, båtfølelse. Kan ikke jobbe, da jeg kjører buss. Brukte ingen medisiner før det første anfallet kom. Ingen smerter i kroppen. Ofte inntreffer svimmelhet når jeg dusjer. Tørker meg bak, med høyre hånd.vært. Dette gjør meg nå gal og har fått angst av å ikke vite. Noen tips eller formening om hva det er? Og hvor jeg kan få hjelp. Er far til to jenter og de vil ha faren sin tilbake. Er mye sengeliggende PGA ubehaget det medfører og har ingen livskvalitet igjen! Mvh mann 35

Mann 35

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Svimmelhet kan ha mange medisinske årsaker. Det betyr at rommet eller omgivelser går rundt en eller at en fornemmer en båt- eller gyngende følelse. Slik fornemmelse vil ofte ledsages av kvalme og oppkast, videre ustøhet og problemer med forflytning. Ved akutte og sterke symptomer tenker man først på sykdom i balanseorgan (flere ulike) eller dersom det skal stamme fra hjernen så ser vi at lillehjerne er skadet (flere årsaker, oftest et slag). Det kan også ha psykosomatisk årsak eller være forbundet med indre følelser og langvarig stress. Det ser ut som du har gjennomført riktige undersøkelser. Andre kjente årsaker er som du skriver stiv nakkemuskler. Du bør prøve derfor fysioterapi, de har mange gode tiltak mot svimmelhet. Prognosen bør være god! Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-