Hva feiler meg?

Spørsmål

Hei. jeg har nå i de siste par årene vært plaget med tung pust, og leamus i stort sett hele kroppen. Jeg har noen ganger så sterke muskelflimmringer i tommler at det går ut over hverdagen, leamusen tiltar når jeg ligger eller sitter. Det begynte med at jeg hadde veldig mye muskelflimmring i rygg og mage, som etter noen måneder beveget seg ned mot leggene og tærne. Nå i den siste tiden har jeg vært veldig plaget med leamus rundt øynene og øverste del av ryggen samt armene.

Min tungpusthet startet rundt 5-6 måneder før jeg begynte å plages med leamus.Jeg er til tider veldig bekymret for dette, da det enkelte ganger føles som at jeg ikke klarer å trekke pusten ordentlig å det kjennes nesten ut som at jeg skal kveles. Jeg merker at disse plagene er såpass store at dette går ut over nattesøvnen min da jeg mange ganger våkner av at jeg har leamus i leggene eller armene. Jeg begynner å bli slapp i kroppen og det virker som at jeg hele tiden må arbeide mer for å holde meg ordentlig våken.
Jeg har 2 ganger tidligere vært hos min fastlege ang min tungpusthet og ble sjekket for astma og kols. Disse testene var negativ Jeg ble videre henvist til Tromsø for undersøkelse av hals som da resulterte med en operasjon for slapp / flaprende epiglottis, uten at dette hjalp på pusten min. Jeg føler nå at jeg stanger hodet i veggen å står uten svar på hvorfor jeg har disse plagene.
Hilsen Arnt

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Leamus over så lang tid er nok ufarlig men tyder på at det foregår en del stressreaksjoner i kroppen. Kroppen står ovenfor en del psykiske påkjenninger og reagerer slik. Når tungpusthet er utredet med spirometri og den viser normale funn bør man utredes for andre årsaker til slike plager. Regner med at det er gjort n fullstendig lungelege vurdering. Jeg vil anbefale undersøkelse hos psykolog også. Dersom du har angst så kan du ha helt like plager som dette, og da bør angsten behandles.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn