Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva feiler det meg?

Spørsmål

Hei.

Jeg har gått i behandling mange år uten at jeg har følt det har hjulpet så mye. Jeg har værtfall klart å fullføre utdannelse og fått meg jobb. Før hadde jeg en borderline diagnosen. Ble aldri ordentlig utredet, men de satte den sikkert pp grunn av den stadige selvskadinga. Men jeg følte den var feil, fordi grunnen til jeg skadet meg var at jeg var så utrolig deprimert. Så begynte jeg til en psykolog i vår og han syntes det var litt rart at jeg hadde den diagnosen. Så ble det en lang utredning (enda masse som gjenstår +sånn der eeg og mr skal tas ) og diagnosen ble tatt bort. Han er også nevropsykolog så jeg gjorde en slags hukommelsestest som jeg gjorde det veldig dårlig på . Tror det bla vat arbeidsminne, gjenkalling, innlæringsvansker og så litt ordletingsvansker (av og til husker jeg ikke navn på personer, ting osv ). Har alltid vært litt ukonsentrert, særlig på skolen, men så har jeg blitt mer og mer distrè og slitt og mer med hukommelsen. Husker ikke ting jeg nettopp har sagt, gjort eller faller ut midt under samtaler. Plutselig er det som om hodet slår seg på etter å ha vært av. Jeg husker ikke hva jeg skulle gjøre, si, hva som ble sagt osv. Små blackouts. Noen ganger går jeg litt rundt fordi jeg er helt tom i hodet, føler meg fjern, men det går over etter et par minutter, så jeg bare går rundt til jeg husker hva jeg skulle gjøre. Det har egentlig aldri blitt tatt seriøst før nå. Det har alltid vært sagt at det kan være stress. Men det er slik uansett, men stress gjør det enda verre. På jobb gjør jeg alt jeg skal, men jeg blir nok oppfattet som litt distrè, fjern, kan gå rett forbi andre uten å legge merke til dem, eller svare lenge ett de har spurt om noe. Det er noen ganger så vanskelig å få med meg hva som sies og det tar litt tid før jeg oppfatter det.
Jeg er litt fortvila, særlig mtp jobb. Jeg må skrive opp så mye, blant annet hvem som er på jobb for å huske. Har også rastløshet/kribling i kroppen i perioder Hva kan det være?

Svar

Hei,
Slike plager kan ta tid å diagnostisere. Men det er riktig å få frem en riktig diagnose slik at du kan få korrekt behandling, måtte det være legemidler, prateterapi med psykolog osv. Som du ser har utredningen tatt tid, og det er vanskelig for meg derfor å oppsummere det via ren symptombeskrivelse. Oftest kommer vi i mål, men det er noen ganger man bruker veldig lang tid. Håper vi snart kan finne løsningen for deg. Det er fint at personlighetsforstyrrelse diagnose er tatt bort. MR vil utelukke nevrologisk sykdom, mens EEG vil utelukke epileptiske årsaker til ditt sykdomsbilde. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-