Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoven i underarm/hånd, og nummen i fingre, etter flere dagers malearbeid

Spørsmål

Jeg har hovnet opp i høyre arm,fingrene er hovne og nummen. Jeg har holdt på å male tak flere dager,kan det ha noe med det å gjøre. Blir litt urolig når fingrene hovner å dovner bort.

Kvinne 56
Svar

Hei.


Du har malt tak i flere dager, og nå hovnet opp i høyre arm og fingrene er hovne og nummene.  Jeg er så nær skråsikker som det går an, på at det er en åpenbar sammenheng mellom dagene med malearbeid, og symptomene du nå har. Du har gått i flere dager og holdt med et statisk grep rundt håndtaket på en malerkost, og beveget penselen frem og tilbake, kanskje tusenvis av ganger, og til det bruker du blant annet underarmsmusklene og musklene i hånden. Da har det ført til hevelse i muskulaturen, og hevelsen vil da ofte være synlig, og den vil også kunne legge mekanisk press på nervene som går ut i hånden, og det er årsaken til nummenheten.

Alt dette vil gå over i løpet av dager, og det er ikke noe du kan eller behøver å gjøre, for å få det til å gå over, annet enn at du kanskje ikke bør male mer på noen dager, for det vil kunne vedlikeholde eller forverre plagene.

Ha det bra.