Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Horton`s hodepine?

Spørsmål

Hei, i går begynte jeg å svi i øyene. Så kom en kraftig hodepine fremst i pannen. Jeg tok 1g paracet og 300mg ibux, og la meg til å sove en times tid. Når jeg våknet hadde jeg fremdeles vondt i hodet, på kvelden tok jeg 500mg paracet og 600mg ibux. Sov litt mer og hodepinene slapp noe, men ikke helt. La meg for natten og våknet i dag. I dag svir øyene voldsomt. De er røde, spesielt høyre øye. Noen ganger har jeg problemer med å holde de oppe. De renner og svir. Jeg har begynt å få litt rennende nese og er uvanlig trøtt. Føler meg også tungt i hodet, men ikke like vondt i hodet som i går. Jeg merker jeg er svært lyssky. Hva kan dette være? Jeg har lurt på om jeg er allergisk, jeg skåret 1 på bjørk for noen år siden, men har også prøvd å ta en allergi tablett, uten effekt. Jeg googlet også symtomene og fikk opp bihulebetennelse, men jeg har ikke alle symptomer der (ikke feber, ikke tett i nesen, føler meg ikke tett noensted). Så lurte på om du visste hva dette kan være?

Kvinne 31
Svar

Hei.


Det er mulig at dette er en migrenevariant som heter Horton`s hodepine eller klasehodepine / cluster headache. 


Jeg siterer fra nettstedet Hodepine.no:


"Det typiske er at smertene er svært sterke, ja faktisk helt uutholdelige på det verste. Smertene sitter rundt eller bak det ene øyet, og på samme side oppstår det ofte tåreflod, rødt øye, sammentrukket pupill, hengende øyelokk, rennende eller tett nese. Noen få er også kvalme, men de færreste kaster opp."


Les mer her:

https://hodepinenorge.no/hodepine/klasehodepine/


Jeg synes ikke dette høres ut som bihulebetennelse, slik du har vært inne på.

Ta kontakt med fastlegen for å få en nærmere vurdering av om dette er klasehodepine, for det finnes spesifikke medisiner mot dette.


Håper informasjonen er til nytte. Lykke til og god bedring.