Hodeskade

Spørsmål

Hei. Jeg hadde en fallulykke på rulleski i juli i år. Trass bruk av hjelm fikk jeg brudd i kranie (mellom øye og øre) og kinnbeinet + diverse andre sårskader som kommer seg nå. Tok CT dagen etter skaden, kraniebruddet var fint og ingen tegn til hjerneblødning. Var sykemeldt 100% fra jobb ut august og har nå sakte forsøkt å komme tilbake i jobb (70% sykemeldt). Ha slitt med konsentrasjon, fokus i tillegg til bråk/støy når det er flere i ett rom. Hadde håpet dette skulle raskere bedre, men skjønner det kommer til å ta tid, da det ikke er mye fremgang enda. Så, til spørsmålet, den siste 1,5 uken har jeg følt mer smerter i hodet enn på lenge. Det kommer ofte samme sted som skaden skjedde. Er bekymret for alt som følger med en hodeskade så ønsker en tilbakemelding på hvor normalt dette er og om jeg burde oppsøke sykehus for ny CT (?). Føler meg ikke svimmel, så det utelukker vel gjerne at en hjerneblødning enda? Har hørt flere som har blitt verre noen måneder etter hodeskade, så tar gjerne imot råd om det er noe en bør gjøre nå. Skal også snart ut å fly, men regner med det skal gå fint å fly nå ettersom bruddet bør ha grodd fint til nå? Fastlegen sier at det ikke er noe som tilsier at en skal bli verre nå og vil bare avvente. Setter pris på raskt svar :-)

Mann 37

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Du hadde alvorlig hodeskade som er en kompleks lidelse med ulike plager som hodepine og svimmelhet, som kan vare i uker og noen ganger måneder etter skaden. Jeg synes at man bør ta alvorlig slike plager og du bør ha tett oppfølging av lege. Symptomer kan være hodepine, svimmelhet, utmattelse, irritabilitet, angst, søvnløshet, tap av konsentrasjon og hukommelse, uklart syn, lyd- og lysfølsomhet. De kan komme og gå. Du bør ikke overanstrenge deg, ikke bruke mye PC, mobil, viktig med hvile og mye søvn. Det tar lang tid før mikroskopiske skader tilheles slik at hjernen din er sårbar og du kan få symptomer slik du har gjort nå. Det er ikke sammenheng mellom alvorlighetsgraden av skaden og risiko for å utvikle disse symptomer etter skaden. Jeg ville gjort en MR av hjernen og nakken. Du bør som sagt følges over tid, helst av nevrolog. Noen ganger må man sykemeldes. Det finnes tverrfaglig tilbud til disse pasiener, bl. a. på Sunnas hvis det er vedvarende problemer. Tiden er viktig, og de fleste blir bra men noen kan slite med plager i alng tid. Lykke til!  

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-