Hodeskade og symptomer etter det

Spørsmål

Hei, jeg har fått to hjernerystelser de 6 siste årene hvor den siste skjedde i fjor sommer. Jeg har slitt mye med nakke og hodepine i ettertid etter den siste hjernerystelsen(har nesten aldri hatt hodepine før). Må også nevne at jeg kun ble scannet første gangen jeg fikk hjernerystelse men ikke sist sommer da legen mente det ikke var nødvendig. For ca en måned siden startet jeg å merke en ubehagelig/smerte i min venstre tinning ved berøring. Område reagerer ikke på hard berøring men hvis jeg feks sminker meg med en myk børste kan denne smerten komme frem da jeg stryker børsten over området. Det er ubehagelig og noen ganger kan jeg merke det hvis jeg sover på venstre side. Hva kan dette være, og er det alvorlig? Vil det evt gå vekk? Hvis man skal forklare smerten/ubehaget er det som å ha et blåmerke på en måte.

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 

Slike hodeskader kan medføre dessverre en god del plager, som f.eks. nakkesmerter og hodepine, men også en god del andre symptomer. Disse dreier seg om f.eks. være økt trettbarhet, konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker. Noen blir dessverre sykemeldt. Derfor råder vi å ta det med ro de første ukene etter en slik skade, unngå for mye visuelle stimuli (redusere bruk av mobil, unngå se på tv osv). Det er også viktig med hvile og tilstrekkelig med søvn. Det tar nemlig tid for hjernen å hele seg. Noen pasienter sliter med plager i flere måneder. Du beskriver også overfølsømhet i ansikt og hodebunn. Det er ikke farlig, men jeg synes at en fysioterapeut kan undersøke deg og komme med forslag til fysikalsk behandling, f.eks. avspenning og spesifikke øvelser. Flere steder finnes tverrfaglig behandling (lege, fysioterapeut, ergoterapeut, sykepleier, psykolog) mot slike plager og det er mulig å henvises dit via fastlege for å få hjelp, spesielt hvis man mistenker langvarig følgetilstand. Det er mulig å gjenta MR hode og nakke. Det finnes også legemidler som kan redusere slikt ubehag, men jeg ville forsøkt med målrettet fysikalsk behandling først. Det er viktig å ta tid til hjelp, men gradvis vil plagene dine avta. Lykke til, og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-