Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodeskade i India. Nå lekker det fra øret.

Spørsmål

Hei. Jeg har et barnebarn (jente 26) som studerer i India. Hun var utsatt for en skade midt i bakhode, sår som er sydd. Stingene tatt i går, onsdag. Hun har hatt dunking i venstre øre etter skaden og det renner en klar væske ut av det. Det dunker også i venstre fot. Hun vil tro at legene der er flinke men virker litt uinteressert i disse ettervirkningene. Når hun ser på det hygieniske blir hun skeptisk. Vi vil tro det er ettervirkninger men er usikker på om det er symptomer på andre (indre?) skader. Kan noen si noe generelt om det kan være følgeskader etter fallet. Hun er ellers i ok form. Mvh mormor.

Kvinne 26
Svar

Hei.


Dette er virkelig vanskelig å si noe spesifikt om, basert kun på informasjonen jeg har her. For eksempel er det vesentlig hvor kraftig og alvorlig skaden var, om hun var bevisstløs eller lignende, og hvor lenge det er siden det skjedde. 

Hun har nå dunking i venstre øre, og det renner fra det. Dette kan selvfølgelig være noe som ikke har noe med hodeskaden å gjøre, for eksempel en ørebetennelse, og da er det ingen alvorlig situasjon. Men det er teoretisk mulig at det kan være sammenheng mellom hodeskaden og dette, f.eks. ved indre brudd i strukturer i kraniet (hodeskallen) og isåfall har vi en alvorlig situasjon. Derfor tenker jeg at hun under enhver omstendighet bør bli snarlig legeundersøkt for dette, for om legen da ser at det er en enkel og grei årsak som f.eks. en ørebetennelse, så er det ingen fare, men har hun ikke ørebetennelse, så må hun undersøkes videre for å finne årsaken til dette og om det er noen sammenheng med hodeskaden. Et CT-bilde av hodeskallen vil da være aktuelt, for å se etter brudd. 

Videre har hun "dunking" i venstre fot. Det er også veldig pussig, og egentlig helt uforståelig, og jeg kan ikke si noe om hva det skyldes eller ikke skyldes. Men siden hun har hatt en hodeskade nylig, må dette også legeundersøkes, for å se om det kan være noen sammenheng med hodeskaden.

Jeg tenker at hun ideelt også bør ta en grundig samtale med fastlegen sin i Norge, for å kunne få en grundigere vurdering av dette enn det vi får til her, indirekte via deg, og kun via internett. Det er ingen praktiske vansker med å få til dette, og hun har fortsatt fastlege med forpliktelser for henne, også om hun oppholder seg i India. Det beste ville være om hun fikk til en slik samtale, før hun oppsøker lege i India påny. 

Håper rådene kan være til nytte. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-