Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodeskade etter fall

Spørsmål

Hei, jeg har tatt en Quetiapine 100 mg. Jeg har aldri tatt det før og jeg jeg ble veldig søvnig og svimmel, og jeg slet med å stå og gå oppreist. Jeg merket det brått når jeg reiste meg opp og skulle gå. Beina svikta på et vis. Etter og lest om bivirkningene av Quetiapine, så vet jeg ikke om jeg besvimte på grunn av Quetiapine eller falt på grunn av søvnighet og svimmelhet og slo hodet og besvimte, eller om jeg har besvimt. Det vet jeg ikke, men det er mest sannsynlig. Jeg føler meg ikke helt ok. Jeg har hodepine og øresus og er ikke helt klar i hodet. Falt mot en stein og har fått en innoverkul i pannen på høyre side høyt oppe i hjørnet. Det er cirka 1-2 cm høyt og bredt. Vet ikke om jeg har besvimt og fått en kul og om den har gått innover på grunn av kulde, hvis jeg har ligget ute besvimt eller forslått. Jeg har hørt man ikke skal avkjøle en kul på hodet og at de kan gå innover. Kan du hjelpe meg til å finne ut hva årsakene kan være, og hva bør jeg gjøre nå?

Mann 24
Svar

Hei.


Du har åpenbart fått en bivirkning av denne medisinen, som gjorde at du falt og slo deg i pannen. Det går ikke an å si noe i ettertid om detaljer i hva som skjedde, slik du har endel spekulasjoner omkring, men det trenger du heller ikke å få rede på, for det har ikke noen praktisk nytteverdi her og nå. Det som har skjedd, det har skjedd. Det som teller nå, er å vurdere symptomene dine og hva du bør gjøre, hvilket jeg her nå skal forklare deg:


Du forteller at det er et søkk inn i høyre side av pannen. Det kan ikke ha oppstått som følge av kulde, slik du spør om. Det har skjedd ved direkte skade mot dette stedet, for eksempel at du har truffet en hard gjenstand når du falt. Det er forøvrig ikke slik at man skal avkjøle kuler, hvilket du mener at du har lest. Tvert imot er nedkjøling av en nyoppstått kul som følge av skade, den beste førstehjelp.

Søkket inn i pannen nå kan være et brudd i skallen, (impresjonsfraktur) det vil si at en bit av beinvevet i skallen kan være presset innover. Det er ikke slik at jeg kan fastslå dette uten å undersøke deg, men det er en mulighet, både ut fra din beskrivelse og ut fra historien med et fall. Dette er isåfall en potensiell alvorlig tilstand.


Du har nå hodepine, øresus og føler deg ikke klar i hodet. Dette, sammen med den mulige skaden på hodeskallen og uklar sykehistorie, tilsier at du snarest må oppsøke lege. Når jeg sier snarest, så innebærer det at du bør oppsøke lege / legevakt så snart du har mottatt og lest dette svaret. 


Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-