Hodeplager - men ingen vil hjelpe meg!

Spørsmål

Hei jeg har vært hos fastlegen min me en del hodeplager å ble da henvist ti ct undersøkelse.Ct undersøkelsen var normal men jeg blir fremdeles ikke kvitt hodeplagene.jeg har bedt fastlegen min omå henvise meg til ny ct undersøkelsen et annet sted men fastlegen nekter å gjøre det.Jeg har vært hos andre leger i hjemkommunen min men det var nytteløst.Jeg har også vært hos leger i nabokommunen men det var også nytteløst.Jeg har også ringt 113 når det føltes ut som om jeg skulle dø.Har da vært henta me ambulanse flere ganger til sykehuset i nabokommunen men legen(e) dær ville heller ikke henvise meg videre til en skikkelig utredning.Når det gjelder hodeplegene så går det ut på at jeg har besvimelsestendenser,stikking i hode som kommer og går + kvalme som kommer og går.Når det stikker i hodet så føles det ut som om jeg er slått i hodet me en hammer.Men jeg kjenner hver eneste dag at det er noe alvorlig galt i hodet men det varierer i gradene.Så jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med det hær.Hilsen i fra en som er meget fortvila.

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis du er undersøkt med CT av hodet som var normal har det ingen hensikt å gjøre denne undersøkelsen på nytt igjen. Et unntak må være hvis det er veldig lenge siden den første undersøkelsen ble gjort og at plagene dine har endret karakter eller økt veldig på.

En MR-undersøkelse vil være naturlig videre utredning hvis man mener at plagene skriver seg fra hodet. Når så mange har "nektet" å utrede deg videre kan det kanskje tyde på at de ikke tror dette skriver seg fra noe som er synlig med røntgenundersøkelser. Plagene du beskriver er ganske diffuse og kan nok kanskje også ha årsaker andre steder fra, ikke minst mentale årsaker som ikke vises på slike røntgenundersøkelser.

Du har rett til å få en grundig vurdering, men du kan nok ikke kreve spesialundersøkelser hvis legen din ikke mener det er grunnlag for å gjøre dem.

Kanskje du kan ta en prat med doktoren din for å få vite hva han/hun egentlig tror er forklaringen på og årsaken til plagene dine?

Vi her på Lommelegen kan nok ikke hjelpe deg med annet enn (forhåpentligvis) gode råd.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-