Hodepine

Spørsmål

Hei!
Har den siste uken hatt et kraftig trykk i hodet. Det er ikke spesielt vondt, mer ubehagelig. Det sitter kun i pannen og over øynene og blir verre når jeg bøyer meg ned. Da kjennes det også i bakhodet. Bør jeg sjekke det hos legen min? Er ikke noe glad i å gå til lege, så jeg håper noen kan svare meg. Hva kan det være?

Tanja-74

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Ja, jeg synes du skal sjekke det hos legen din. Dette fordi det kanskje er en tilstand som du kan få behandling for, samt for å utelukke sjeldne / alvorlige tilstander.

Selv om du ikke er glad i å gå til lege, så synes jeg bare at du skal bestemme deg for det og gjennomføre det, det er jo bare noen få minutters "plage" og så får du evt behandling og blir kvitt plagene, eller evt får du beskjed om at det er noe som går over av seg selv, og du kan slippe å bekymre deg over det eller å lure på hva det er.
Da er et legebesøk en god investering, som du får en god del igjen for !
Og fordelen med å grue seg, er at ting ofte ikke blir så ille som man har forestilt seg ! :))

Det at smertene sitter i pannen og over øynene, og blir verre når du bøyer deg ned eller fremover, kan være et symptom på bihulebetennelse.

Andre mulige forklaringer er:
Synsforstyrrelser / brillebehov ?
Stramme nakkemuskler
Migrene (mindre sannsynlig)
Der finnes også selvfølgelig svært sjeldne forklaringer på hodepine slik som hjernesvulster osv., og jeg har selvfølgelig absolutt ingen som helst holdepunkter for å tenke at du har det, men dette er en slik ting som kan utelukkes ved at du får en legeundersøkelse, og nok en grunn til et legebesøk.

Kanskje du tenkte at du kunne få et konkret svar på hva som "feiler" deg her pr internett, og sånt sett slippe å gå til lege, men det går dessverre ikke an i dette tilfelle.

Du kan også lese litt mer om mulige årsaker til hodepine i vedlagte link, samt en del om bihulebetennelse.

Jeg håper ihvertfall at du har fått litt råd å gå videre med, og jeg ønsker deg lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-