Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine, samt en blå stripe og et nedsunket spor i panna

Spørsmål

Hei. Jeg har vært plaget med vondt i pannen/hodet. Fant idag en blå stripe som går fra hodebunnen til øyenbrynen. Langs denne blå streket er den nedsunket. kan jeg ha skader i hodeskallen eller er det bare blodåre? Har for en stund siden siden slått meg i hodet/pannen men det er ikke nå nylig.

Kvinne 40
Svar

Hei. Når vi blir født, er ikke hodeskallen sammenhengende, men delt inn i flere bein, som etterhvert gror sammen. Der disse nyfødt-delene av kraniet vokser sammen, blir det værende "sømmer", som vi kan kjenne hele voksenlivet. Den "sømmen" som er midt på pannen, og som du kjenner, heter "metopic suture", som du kan google så ser du hva jeg mener. Den kjennes meget godt hos oss alle, som et langsgående søkk oppover pannen.

Den blå streken er en vene, dvs blodåre som fører blodet tilbake til hjertet.


Det du har sett og kjent og beskriver her, har altså med sikkerhet ikke noe som helst med din hodepine å gjøre, for det er normalfunn som vi alle har, og som du tilfeldigvis har oppdaget nå.


Her ser du et bilde av et kranie, inkl denne metopic suture, som du kjenner:


https://sciencesource.com/archive/3D-CT-of-Persistent-Metopic-Suture-SS2728080.html


Vondt i panne /hode kan skyldes særdeles mange ting, og det er noe de fleste av oss har nå og da. Det er svært sjeldent at det skyldes sykdom.

Vanlige og ufarlige årsaker som spenninger i muskler i nakke og hode, udekket brillebehov / samsynsproblematikk m.v. er svært vanlige årsaker. 

Dersom dette ikke gir seg etterhvert, kan du snakke med fastlegen din om dette, og spørre om det kan være muskulære spenninger, og du kan gå til en optiker og sjekke synet.


Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-