Hodepine og hjernerystelse

Spørsmål

Min far på 68 år har fått beskjed fra legevakten for 6 dager siden om at han hadde fått hjernerystelse. Han er fortsatt noe desorientert og husker ingenting fra den dagen. Han har også vondt i hodet og blir svimmel når han bøyer seg. Ingen aner hva som har skjedd, men han har et lite sår i bakhodet (antagelig har han falt, men vi vet ikke hvor). Er det normalt at hjernerystelse tar så lang tid. Hva skal til for å bli undersøkt i trommel?

Sykdommer: Angina

Kvinne, 42 år

Svar

Hei!

Det er jo mest sannsynlig at han har ramlet og fått en hjernerystelse ut fra det du forteller. Imidlertid kan man hos eldre også finne blodansamlinger inne i hodet etter slike fall og hvis dere ikke synes han blir bedre eller tvertimot verre skal dere snakke med fastlegen. Det er ikke uvanlig at man kan ha symptomer etter et slikt fall/hendelse utover de 6 dagene som er gått.

Litt avhengig av hvor dere bor i Norge er det som regel greit å få gjort en CT-undersøkelse av hodet i løpet av kort tid hvis problemstillingen tilsier en snarlig avklaring. Mange steder finnes også institutter hvor man kan få gjort en slik undersøkelse omtrent på dagen.

Snakk med fastlegen om symptomene så vil han vurdere behovet for videre utredning.