Hodepine av og på

Spørsmål

Hei!
Er ei jente på 32 år, som hele livet har vært plaget med hodepine. Har selv oppfattet at dette er spenningshodepine, da jeg ofte er stiv i rygg/nakke parallellt. Har ved to anledninger (flere års mellomrom) opplevd synsforstyrrelser. Den ene gangen i form av flimring, den andre gangen så jeg halve ansikter. Begge ganger etterfulgt av hodepine.

Siste 8 uker (fødte barn for 8 uker siden), har jeg hatt 7-8 tilfeller av sikksakksyn, uten ledsagelse av den klassiske hodepinen. Øyemigrene? Anfallet varer 20-30 minutt. Det oppstår som regel når jeg blir vekket om natten (ved amming), eller kort tid etter jeg har stått opp. Det skal også nevnes at jeg er fryktelig stiv i rygg/nakke (skyldes nok at jeg bærer mye sønnen min), og kjenner at denne stivheten trekkes helt frem til det øyet jeg opplever å ha anfallene på (som regel). Kjennes også litt nummen rundt øyet og nedover kinnet mot leppen. Har også da vondt i bakhodet (tenker at dette er spenningshodepine). Hadde lite plager med dette under svangerskapet. Det nye er altså dette sikksakksynet. Kan dette skyldes avbrutt søvn? Stiv nakke? Har nettopp sjekket synet mitt, og det hadde endret seg. Nye briller er på vei. Blir jo selvfølgelig bekymret for om dette kan skyldes forhold inni hodet, eller om dette er helt ufarlig. Bør jeg utredes noe mer, f.eks MR?

Tenker selv at det kan skyldes avbrutt søvn/søvnmangel og ny stressfaktor i livet (er mitt/vårt første barn). Men blir selvfølgelig litt usikker og engstelig når nye "fenomen" dukker opp.

På forhånd takk!:)

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Ja, det er velkjent at slike faktorer kan gi helseplager, som du har. Viktig med at du hviler mye for å unngå tilbakeslag av smerter. Spenningshodepine er plagsomt, men det hjelper med hvile og å ta smertestillende (f eks Paracet 1 g inntil 3), men ikke overdrive med dem. Fysioterapeut, og egentrening kan hjelpe mot stivhet i rygg/nakke, dette er enkle og gode grep mot tilbakefall av smerter. Det kan være iblandet litt migrenekomponent av og til, med synsendringer, men dette er helt ufarlig. Sannsynligvis skyldes det nylige hormonelle forhold. Jeg ville tatt MR av hjernen for sikkerhets skyld siden det har plaget det så mye. Noen ganger gir vi blodtrykkstabletter for å bedre tilbakefall av smerter. Snakk med legen din om det. Det heter Atacand. Ellers tror jeg du vil bli bedre i løpet av de kommende månedene. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jonas Skylstad
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-