Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine: Årsak i nakke og stram muskulatur?

Spørsmål

Plutselig trykk smerter i bakhodet, oftest (nesten alltid) på venstre side, trykket bak best beskrives som at du trykker med 1 finger på en ballong, da buler den innover, og det er slikt det kjennes ut idet smerten oppstår. Denne smerten oppstår akutt, men smerten varierer i styrke, å i det smerten inntreffer i bakhodet, så stråler smerten seg "gjennom" hodet å over i tungen, ikke alltid men nesten alltid, og dette skjer stort sett i samme sekund som trykk smerten oppstår i bakhodet. Da de verste "anfallene" om jeg kan kalle det det, så har synet svartnet til i de sekundene smerten oppstår (smerten som oppstår, den er akutt og har ikke lengere varighet enn 2-4 sekunder ca), så har synet kommet tilbake gradvis, men fra helt svart til fult syn i løpet av få sekunder. .

Har i voksen alder vært på legebesøk 2 gang pga dette, men da følte jeg meg bare som en fjott, forklaringen min var helt på tryne, og legen sto bare der som et spørsmålstegn, endte til slutt med at jeg sa meg fornøyd med timen og takket for meg. Fikk denne smerten igjen idag kl00.30 den 22.05.19, og det fikk sving på tankene om at det kan være alvorlig, etter som at jeg har både samboer og barn. Hver gang det skjer, uansett styrke, så er det ingen måte for meg å blande denne smerten med noe annet, den trykkende smerten som oppstår med varighet på få sekunder (som kan forklares som at du presser på en ballong med 1 finger, det er slik det kjennes ut.. beste måte å forklare det på), så er det aldri å ta feil, jeg vet godt at det er den samme type trykk smerte jeg har opplevd siden jeg var liten.. Den er så gjenkjennbar at det ikke er til å ta feil. Nå ble det mye skriving fram og tilbake, men jeg lurer bare på om det kan klassifiseres, den type smerter jeg opplever, ut ifra min beskrivelse? Hva trur du dette kan være, hva ligner det på? Lagt ved bilde etter som "spørsmålet" mitt ble alt for langt. Se bilde for hele teksten.

Mann 28
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Du burde prøve fysikalsk behandling hos fysio. Vi ser ofte ved slike tilfeller at årsaken "sitter" i nakken der det kan være restriksjon i bevegelse (hemning) og lokal stramhet i muskler. Fysioterapeuter har også et migreneprogram, men migrene er jo pulserende og setter en person helt ut, personen må ligge, hvile og mange kaster opp (mens de muskulære smertene er ofte skytende). Ved slike smerter er fysio veldig bra og mange er fornøyde med slik behandling hos fysio. Vi pleier å ta MR for å utelukke utposninger på blodårer og andre sykdommer så jeg ville anbefalt gjort det hos din lege. Det kan også anbefales med Sarotex i lav dose men jeg ville forsøkt fysio først. Lykke til!