Hengende øyelokk

Spørsmål

Hei! Jeg hadde i ca. 2 mnd. problemer med dobbeltsyn. Dvs. jeg så dobbel i høyden. Dette forsvant i begynnelsen av januar og i slutten av januar begynte venstre øyelokk å falle ned og nå i ca. 14 dager har det vært helt nede og dekker øyet. Når jeg ligger på ryggen kan jeg klare å holdet øyet oppe. Når jeg har sovet/slappet av en stund klarer jeg å holde øyelokket oppe en liten stund før det faller ned. Har vært hos øyeleg, tatt CT av hodet uten at en har kommet noe lengre.Er det noe jeg kan gjøre ? Relevante sykdommer/medisiner: Høyt blodtrykk som medisineres ved bruk av Cozaar Comp og Selo-Zok Mann, 54 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg skulle egentlig ha visst noe om resultatet av de undersøkelsene du har vært til allerede, for å kunne si noe mer spesifikt.
Går ut fra at øyelegen ikke fant noen tegn til øyesykdom da ?

Det høres imidlertid helt klart ut som det er et eller annet nevrologisk (nevrologisk = som har med nervesystemet å gjøre) som ligger bak dine problemer med et øyelokk som du ikke klarer å holde åpent hele tiden. Det kalles medisinsk for ptose.

Mitt helt klare råd er derfor at du får din fastlege til å henvise deg til en nevrolog, for å finne ut mer om årsakene til disse symptomene, som definitivt ikke er normale og som har en eller annen forklaring.

Lykke til !