Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har vært klumsete

Spørsmål

Hei,

For fire og et halvt år siden hadde jeg en periode med opplevd tap av motorisk funksjon i armer og ben(klumsete), stivhet i muskler i underbenen, skakninger, prikkende følelser og uklart syn. Jeg tok en full sjekk for MS med MR og lumbal punksjon med negative funn. En initial nevrologisk undersøkelse indikerte heller ikke noen pågående sykdom. Jeg ble fortalt at symptomene mest sannsynlig var relatert til stress. Siden symptomene allerede hadde begynt å falme ble jeg beroliget av denne forklaringen. På grunn av lang ventetid var det ca. 3 måneder mellom første kontakt til testene ble tatt.
Nå, 4,5 år senere, er symptomene tilbake og oppleves som litt verre. Jeg prøver å fortelle meg selv at dette er stress, men jeg kan fortsatt ikke helt tro at kroppen kan falle sammen som dette bare på grunn av stress. Kan det være at en MR og en LP kan misse tegn på MS og er 4 år for lenge for at det skal kunne være skov? Er dette stress eller noe annet?

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Man kan vel ikke utelukke en sykdom på kun en symptombeskrivelse, så jeg vil råde deg å bestille en legeundersøkelse. Tap av motorisk funksjon er et litt mer alvorligere symptom som jeg synes bør undersøkes av en lege. Jeg ville ikke umiddelbart tenkt på at det er stressrelatert. Trolig er det de samme plager som du hadde, men det er greit å være på sikker side. Lykke til!