Har jeg en alvorlig sykdom (36-, 38-åringer)

Spørsmål

Hei. Mann 38 år. Aktiv og god helse. Hadde kyssesyken for 2 år siden ellers ingen tidligere problemer. Har hatt hodeverk/svimmelhet hver dag fra morgen til kveld siden 13.mars. Legen har tatt blodprøver og finner ingen feil. Symptomer: - fikk tinnitus i venstre øret midt i perioden, tinnitus i høyre øre kommer og går, brennende kinn, stikninger rundt i ansiktet/kjeven, flere voldsomme stikninger over høyre øre, ømme muskler rundt kjeveparti, føles som at jeg har en for liten hjelm på hodet som trykker hodet sammen, når trykket blir for sterkt føles det som at jeg skal besvime, dette har skjedd et par ganger daglig, synet henger ikke helt med, når jeg beveger hodet spesielt sidelengs i raske bevegelser så henger ikke synet med, sjekk hos optikker visde ingen feil, øm rundt i hodet når jeg trykker med fingrene, når jeg ligger fex på sofaen på ryggen blir bakhodet ekstra ømt, hele hodet rister innvendig når jeg tygger noe hardt som chips fex, går med sko inne fordi når jeg går på sokkene rister det inni hodet som er veldig ubehagelig, nummen oppover bakhodet og over øyrene, hørselen er ømfintlig for høye skarpe plutselige lyder, øynene er også mer ømfintlig for sterkt lys, stiv i nakken men har blitt bedre etter noen runder hos kiropraktor/fysio. Mye snåle symptomer altså. Mange kommer og går men spesielt trykket i hodet er konstant. Har lest meg litt opp og ser at mye av dette er typiske symptomer for stress, men jeg er en person som stresser ekstremt lite så det harmonerer ikke. Hva tenker dere? Er det noen av symtomene som ringer en varsellampe?

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Jeg får ikke umiddelbart mistanke om noe alvorlig. Vi har lav terskel å ta MR av hodet dersom man har langvarig hodepine for å utelukke sykdom i hjernen. jeg kan anbefale det. Ellers er de vanligste årsakene nakkesmerter også, og det kan gi plager i ansikt. Du har også flere plager med øresus, og da anbefaler vi også sjekk hos ønh - lege. Det høres i hvert fall ut som du har mange ulike plager og at dette er veldig plagsomt. Jeg ville tatt en MR for å utelukke alvorlig sykdom. begynne i hvert fall der. Lykke til!