Har hatt hodepine i to uker, er nå redd for hjernesvulst

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 29 år. Jeg har over en periode på 14 dager hatt veldig hodepine. Jeg tenkte først på stiv muskulatur da jeg har en stressende jobb. Men jeg valgte å oppsøkte en optiker da symptomene er rundt øynene og pannen. Jeg forteller henne at jeg har hatt mye hodepine, smerter og følelse av trykk i og bak øynene. Samt tretthet og tørre øyne. Og at hodepinen går over etter jeg har fått sovet som f.eks på morgenen. Hun tok mange undersøkelser og mente jeg mulig var langsynt. Til slutt kom hun vel egentlig frem til at jeg trengte lesebriller og at dette skyltes mye tid på PC, mobil osv. Og at øynene var anspente? Litt usikker. Jeg trengte ihvertfall pluss i lesebriller og disse ville komme i løpet av 14 dager. Fikk beskjed om at jeg kunne kjøpe briller på Nille som var sånn ca samme styrke enn så lenge, men de ble jo ikke helt riktig for mitt syn egentlig. Lest at det egentlig kan gjøre evt hodepine verre om man ikke bruker helt konkret den styrken man skal ha. Så har lagt bort de brillene til jeg får de riktige. Men jeg går nå mye rundt å kjenner på mye hodepine og er blitt veldig engstelig for hjernesvulst! Dette gjør at jeg blir veldig redd. Og jeg klarer ikke slappe av. Jeg har kun de plagene som jeg beskrev tidligere. Ellers er jeg ikke kvalm, svimmel eller har noe annet som plager meg. Men jeg ser for meg at det er en hjernesvulst bak øynene.. disse tankene gjør at jeg går å er mye redd og gjør meg tappet for krefter...

Kvinne 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Hodepine er overmåte vanlig, og flertallet av oss alle har det av og til. Det vanligste er at det ikke skyldes sykdom. Og om det skyldes sykdom, så er hjernesvulst en av de aller minst sannsynlige årsaker til hodepine som kan tenkes. Her har du altså begynt å tenke på den minst sannsynlige av alle usannsynlige årsaker til hodepine, og det ser jeg ingen grunn til at du behøver å tenke på. Hjernesvulst viser seg vanligvis ikke i første omgang med hodepine som eneste symptom heller. Vanligere er nevrologiske symptomer, som f.eks. lammelser. Og i tillegg har du jo en meget mulig forklaring på hodepinen med din synsforstyrrelse. Du fikk til beskjed at du kunne kjøpe billige lesebriller i påvente av dine nye briller, men bruker ikke disse. Det kan du godt gjøre. Om ikke de er perfekte, så vil du kunne ha nytte av de allikevel, så det kan du godt forsøke. Du kan ikke gjøre noe "galt" med å bruke ikke-ideelle billigbriller, på noen måte.

Du merker nå at tankene om hjernesvulst gjør deg redd og tapper deg for krefter, og det kan jeg godt forstå, det er ingen god tanke, og det gjør noe med oss å tenke slikt. Ikke minst vil en kunne føle seg dårlig, og en vil også helt klart kunne vedlikeholde en hodepine ved å gå å være redd for å ha en uoppdaget hjernesvulst. Jeg håper derfor at informasjonen her kan hjelpe deg til å la være å tenke på hjernesvulst. 

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn