Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gyngende følelsen

Spørsmål

Hei Mirza. Jeg kan teste psykomotorisk fysioterapi som du skrev i forrige innlegg, men lurer litt mer angående plagene fra et annet ståsted. Vet du noe om gyngende følelsen kan ha noe med hjernen å gjøre, eller er det ganske usannsynlig, da nevrologiske tester er ok? https://dizziness-and-balance.com/disorders/symptoms/rocking.htm Ser her at det kan være pga punkt med lite blodforsyning, men det + slag og annet hadde man vel sett på MR jeg tidligere sendte? Det er ingenting som gynger, eller beveger seg utifra synet, men føler at jeg kan stå på en trampoline, selv om jeg står ganske i ro.Slik kan det forklares. Det var jo snakk om krystallsyke eller migrene. Er det noen av disse man kunne testet, eller har de mye bivirkninger? Tenker på den Atacand f.eks. Tror ikke jeg vil prøve sånn Venlafaxin eller hva det het. Jeg har hatt en del hodepine og sett litt sånn blinkende lys. Men alt av hodepine og annet kom med denne gyngingen. Har ikke hatt disse plagene før, så virker som det henger sammen. Bare lurer på om du har noen andre tanker ang dette. Tok MR hos aleris i april + en hos unilabs i juni. Var slik at de første bildene var dårlige, slik at funnene ikke ble fanget opp der, men du skrev at det sannsynligvis ikke har noe å si. Første episode var litt som at jeg ble dratt til siden, men tror ikke det var noe slags slag. Bare stusser litt over krystallsyke behandling, siden det ikke fungerer. ØNH lege jeg var hos sa krystallsyke, eller vestibulær migrene. Er det slik at migrene gir litt nystagmus? + Vet du om det kan kureres med medisin evt, eller blir dette langvarig behandling? Tenkte å sette opp kontroll hos deg, men mulig dette ikke er mye å gjøre med, fra en nevrolog sitt ståsted. Annet enn å vurdere ny MR. Fastelegen har ikke noe forslag. Han sier man kan ta ny MR om en stund, men vil at jeg skal prøve å glemme det. Føler ikke at jeg innbiller meg noe, men rart at det ikke går bort. Gikk til øyelege med denne blinkingen, men han fant ikke no. Noe tips?

Mann 23
Svar

Hei, 


Etter så lang tid med disse plager tror jeg dette er en psykogen årsak som jeg skrev til deg i forrige innlegg. Vi har jo sett på hjernen din flere ganger og det er ingenting der som kan forårsake denne gyngende følelsen. Rocking er et annen betegnelse på psykogen vertigo der man spekulerer at det er noe feil med balanseorganet (øre området). 


Hjerneslag hadde blitt beskrevet på MR. 


Det er uvanlig at krystallsyke eller migrene varer så lenge, derfor snakker vi om dette nå, mer i sterke anfall... 


Jeg ville konsultere øre-lege vedrørende legemidler. Migrene gir smerter, men kan gi nystagmus ved vestibulær migrene. Ville prøvd de legemidlene og sett an effekten før man gjør noe mer. Lykke til!