Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gyngefølelser

Spørsmål

Hei! Stilte deg spørsmål angående gynge følelse for ikke så lenge siden. Har fått svar på MR, og legger det ved. Er CT nødvendig? Pga det som sto med stor blodåre under hjernen? Er hjerneblødning i familien. Føler at jeg gynger enda, men har fått høre at venstre side av nakken min er ganske stiv. Var hos Osteopat. En kiropraktor mener at jeg kan ha krystallsyke fra kun venstre øre. Han så litt nystagmus når hodet lå ned mot venstre, men ikke mot høyre, da jeg hadde på meg briller der jeg så svart. Er dette sannsynlig? Ble ikke bedre av en type manøver. De sa at en slags TVR / trv stol kunne få banket krystallene løs. Hva tror du er årsaken til gyngingen? Enda stiv i nakken, elle burde jeg få undersøkt mer? Er ingenting som spinner rundt, bare gynger. Mulig det ble verre etter at jeg fikk spylt ut ørevoks forrige uke hos lege. Har noe hodepine og bitte litt kvalme.

Mann 22
Svar

 

Hei,

MR av hode viser ikke nevrologisk årsak. Det er ikke tatt målrettet undersøkelse av blodårer, det heter TOF-angiografi, men det man kan se ser normalt ut. MR ble tatt for å avkrefte spesifikke årsaker i bakre skalle, ikke spesifikt på blodårer fordi dette er andre problemstillinger. Denne MR er normale. Hvis man skal se etter utposninger hvis det var årsaken kan man ta MR TOF eller CT, helst MR pga strålebelastning. Undersøkelser hittil tyder på krystallsyke som virker sannsynlig, og vi samrabeider da med øre-nese-hals lege og fysioterapeut som behandler dette. Noen ganger kan stiv nakke også gi slike plager så bra å komme seg til fysio. Jeg ville benyttet disse fagpersoner. Vi har ikke svimmelhetsmedisin. Det kan da ta litt tid før man blir helt bedre men viktig å følge deres øvelser. De aller fleste blir helt bra. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-