Gngefølelser

Spørsmål

Oppdatering angående gynging / gynge følelse. Fikk tatt MR av hode / tinningben og lurer på hva du tenker om vurderingen. Føler enda at jeg gynger, hatt noe kvalme og hodepine. Uten at jeg skal søke mye, så lurer jeg på hva som menes med « De store arterier (blodårer) på hjernens undersiden synes upåfallende så langt de kan vurderes på standard sekvenser«. Betyr dette at man kunne vurdert det mer, ved annen type undersøkelse? Prøver så godt jeg kan å «glemme» dette, men kjenner det enda. Av annet har jeg vært hos en kiropraktor, som mener at jeg kan ha en variant av krystallsyke, da han så noe nystagmus i venstre øre med sånne svarte briller. Den manøveren han har gjort 2 ganger fungerer ikke. Snakket om å vurdere en sånn TVR stol eller hva det het. Er ingenting som spinner rundt, så er litt usikker på dette. Mtp om de slags krystallene sitter fast i ene øret, så kunne man få banket de løs. Dette har holdt på lenge 7-8 uker men blitt litt verre. Var også hos en Osteopat, og han sier at det er ganske stivt på deler av venstre nakke. Mulig man må få en justering flere ganger for effekt. Hva mener du at jeg burde gjøre? Håpe på at det går over, eller søke noen flere steder om hjelp? Er krystallsyke sannsynlig om man har denne gynge følelsen?

Mann 22
Svar

Hei,

MR av hode viser ikke nevrologisk årsak. Det er ikke tatt målrettet undersøkelse av blodårer, det heter TOF-angiografi, men det man kan se ser normalt ut. MR ble tatt for å avkrefte spesifikke årsaker i bakre skalle, ikke spesifikt på blodårer fordi dette er andre problemstillinger. Undersøkelser hittil tyder på krystallsyke som virker sannsynlig, og vi samrabeider da med øre-nese-hals lege og fysioterapeut som behandler dette. Vi har ikke svimmelhetsmedisin. Det kan da ta litt tid før man blir helt bedre men viktig å følge deres øvelser. De aller fleste blir helt bra. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-