Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gjennomgått betennelse?

Spørsmål

Jeg har vært svært syk i vår, og jeg ble lagt inn på sykehuset altfor sent. Det verste var allerede over, og da er det vanskelig å finne ut akkurat hva som hadde skjedd. Det jeg vet sikkert nå er at det startet med et virus, antageligvis korona, 9. mars. Videre gikk immunforsvaret amok, og det vi har funnet ut foreløpig er at jeg i midten av mai hadde betennelse i magen, betennelse i hjerteposen og pustet med bare en lunge. På toppen av dette var det noe galt med hodet, og jeg trenger din hjelp til å finne ut hva. På en vanlig dag er jeg svimmel (bølgende), har 38 i feber, influensafølelse, er glemsk (spesielt korttidshukommelsen), glemmer hva jeg snakker om midt i setningen, glemmer helt vanlige ord, forvirret (gikk meg bort etter 30 meter på sykehuset), lukt og smak er feil, blir svimmel av å se på bevegelser f.eks. på tv, super overfølsom for lyder. På de verste dagene i midten av mai: Ekstremt vondt i hodet, noen ganger et sted, men vanligvis et jevnt trykk i hele hodet akkurat som om hjernen var for stor for hodeskallen. Problemer med å snakke, klarte nesten ikke å si noe, og det krevde utrolig mye for hjernen å formulere svar på spørsmål. Rykninger i kroppen flere ganger i timen og jeg hallusinerte. Jeg mistenkte allerede da at jeg hadde betennelser i kroppen, så bestemte meg for å teste Voltaren. Da jeg tok den første Voltarenen ble jeg først mye sykere (kvalm og uvel), så slo paralgin forte inn og reduserte smertene, så jeg sovnet. Våknet senere av at svetten rant av kroppen, sovnet igjen, og våknet noen timer senere. Det var mye lettere å puste og hjernen hadde krympet ned til normal størrelse igjen. Tåken i hjernen var betydelig redusert. Svimmelheten også. Hver gang jeg tar Voltaren kjennes det ut som noen prikker meg på neseryggen. MR av hjernen og spinalvæske var normal, men ble tatt etter Voltaren-kur, så vanskelig å vite. Sliter fortsatt med mange plager i hodet. Kan det være betennelse i hodet siden Voltaren hjelper? Hva bør jeg gjøre?

Kvinne 36
Svar

Hei,

Utredning hittil med MR av hjernen og spinalvæske er normal og som vil si at det ikke er funnet tegn til skader i nervene. Slik sett bør prognosen være god. 


MR er veldig god på aktuell betennelse og det samme undersøkelse av spinalvæsken. Det kan høres ut som det var noe med immunforsvaret. 


Irritasjon av hjernehinner kan f. eks. gi svimmelhet, problemer med korttidshukommelse, forvirring og hodesmerter etc. Så det kan være tale om en postinfeksiøs tilstand. 


Plagene vil da gradvis gå over. Vi har ikke noen legemidler for det. 


Jeg kan ikke spekulere om effekt av Volatren her. 


Hvis du har mange plager så kan du henvises til rehabiliteringsmedisin for å komme tilbake der du var. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-