Fysio eller rett på operasjonsbord?

Spørsmål

Hei Mirza

Jeg er en kvinne på 30 år som i noen år har hatt en del ryggsmerter. Med tiden har jeg også opplevd smerter i beina (spesielt i venstre sete/lår regionen) ved forskjellige positurer. For rundt fem måneder siden forverret smertene seg, hvor jeg i noen dager mistenkte gangsperr, men "gangsperren" gikk aldri over og smertene i beina ble bare verre og verre, jo mer jeg var i aktivitet. Smertene er alltid verst når jeg står og går. En liten tur på butikken eller matlaging kan altså bli svært smertefullt.

Etter to dager med akutte ryggsmerter fikk jeg henvisning videre til MR fra legevakten. Den radiologiske svarrapporten: Det ses et stort sentralt beliggende skiveprolaps på nivå L4/L5 som måler 7,5 mm i AP-diameter og 16 mm ved basis. Prolapset utvisker væske rundt cauda equina og forårsaker spinalstenose. Fritt forløpende L4 nerver bilateralt. Tegn til mindre Modic type 2 lesjoner i L4/L5-nivået. Ellers upåfallende columna på de øvrige skiver. Normal signal i conus medullaris.

Hos fatlegen etter svar fra sykehuset tok legen å undersøkte refleksene mine, hvor utfallet var slik: Lasuege pos. ca 50 gr ve.side. Ikke utløsbare patellarrefl. på noen av sidene. Utslukket ach-refl. ve.side.

Jeg måtte også gå på tærne og hælene, noe som ikke var så problematisk den dagen, men var det når jeg selv testet det hjemme noen dager etter legebesøket. Med andre ord er ikke smertene konstant like store.

Jeg forstår at du ikke kan gi noe eksakt svar på videre behandling, men jeg lurer allikevel på hva dette enkelt sagt betyr, og hva du utifra dette ser at jeg kan forvente meg videre.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Videre behandling av dette må skje sammen med fysioterapeut. Dersom smertene vedvarer over tid, du skulle utvikle lammelse og problemer med vannlating/avføring, så bør man tenke i retning av operasjon ofte gir vi det litt tid før man kaster seg på "kniv". Hvorvidt du har lammelse nå eller om det er betinget av smerter er vanskelig å si. Det er de to behandlingsmuligheter man har, noen har også glede av piller. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-