Føler meg "senil"

Spørsmål

Hei.
Jeg har symptomer som jeg merket for litt over en mnd. siden, startet med svimmelhet og at jeg så uklart på venstre øye. Opplever at halve hodet, venstre side er tungt og numment. Venstre hjernehalvdel føles som "grøt". Jeg kjenner øyet mitt, har dott i øret og øresus. Opplever at synet "hakker" øyet føles smalt og jeg har behov for å lukke/hvile det. Legger ofte en hånd på venstre side av fjeset for å hvile ansiktet. Har også en sitrende/hakkende følelse i musklene, særlig på venstre side. Kan få skjelvinger i armene. Mister ting, bommer på grep, eller hvis jeg skal sette fra meg noe kan jeg bomme. Det er vanskelig å lese, bokstaver bytter liksom plass, jeg kan se syner, som om noe fyker forbi meg i sidesynet, jeg har opplevd at jeg ikke helt vet hvor jeg skal sette bena i ulendt terreng, jeg glemmer hva det var jeg skulle, hva jeg skal si, finner ikke ord, surrer og roter. Føler meg "senil". De verste situasjonene er matbutikk eller kjøre bil. Jeg føler også på sosial angst. Vil helst ikke måtte prate med noen.

Fikk først behandling for krystallsyke, men det er jeg sikker på at det ikke er. Fikk deretter en MR som var negativ. Blodprøver er tatt for å utelukke fks. sukkersyke og Borreliose, som jeg hadde for ca 10 år siden (og som jeg trodde det var selv). Jeg føler det er nervesystemet. Venter på time hos Ø-N-H, tror de skal utelukke Ménière? Etter det er planen å bli henvist til nevrolog. Har fått påvist mangel på D-vitamin (29) og folsyre. Jeg har selv oppsøkt øyelege for å utelukke at det er noe galt med øyet mitt.

Frykter at dette er en tilstand med masse ulne symptomer som gjør det vanskelig å stille diagnose. Jeg vil aller helst finne ut av dette fort og komme meg tilbake på jobb. Håper dere kan veilede meg litt i hva som er lurt å gjøre.

Svar

Hei,
Takk for din henvendelse. At MR av hjernen var helt normal er betryggende. Vi ser nærmest alle typer sykdommer på MR. Jeg vil anbefale også spinalpunksjon også. Symptomene er diffuse mener jeg og kan ev. presentere en inflammasjon, men det hadde vi sett på MR. Symptomene er også så diffuse at de kan presentere noe konkret sykdom. Betennelse utelukkes også på MR siden MR har høy sensitivitet på infeksjon og inflammasjon eller betennelse. For meg virker det psykosomatisk, men vi må først være sikre på at du ikke har noen utfall fra sentralnervesystem og at spinalpunksjon er negativ. Lykke til!