Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flere smerter

Spørsmål

Hei. Fikk prolaps i ryggen for 8 år siden. Begynte å gå mye hver dag, og etterhvert fikk jeg prikking og stikking i foten som spredde seg oppover beinet. I fjor vinter fikk jeg samme symptomer i det andre beinet. Gikk derfor til privat nevrolog, hvor jeg ble bredt utredet. Det ble tatt MR cerebrum, totalcolumna, spinalpunksjon og nevrofysiologisk undersøkelse som avdekket moderat polynevropati uten sikket etiologi.Mitt spørsmål er i denne forbindelse som følger:

Kan man få polynevropati etter en prolaps?

Det siste halve året har jeg også hatt periodevis stikkinger i hode og ansikt, har også periodevis smerter i tungespiss, hals og det kjennes som tannpine i munnen. Har også vært til tannlege, og da ble ikke funnet noe som kunne forklare mine symptomer.
Har vært til to nevrologer som ikke har noe svar på mine symptomer. Kan nevne at jeg bruker ingen medisiner.

Mitt spørsmål da som følger:

Kan dette være nervesmerter?

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Polynevropati som gir sitt utslag på et lavere nivå av nevrefibre (tær, ankel, fotrgg, midt på leggen på begge sider)er ofte symmetrisk mens prolaps oftest gir plager u den siden der den trykker på nervene. Polynevropati har oftest en ikke påviselig årsak men vi vet at mye alkohol kan skade nerver, og svingninger i blodsukker, men ikke etter prolaps som trykker på et høyere nivå av nervetrådene. Begge tilstander kan gi mye smerter og smerteopplevelsen kan derfor være uheldig sterk. Slike plager kan også komme av spente muskler, og er det mer uttalt i hode og ansikt, kjeve, smerter i tungespiss. Fibromyalgi vurdering kan gjøres hos en revmatolog. Så utålende smerter kommer fra prolaps mens plynevropati smerter typisk i sokke området. De påvirker ikke hode (de er perifere smerter i ben og arm) mens fibromylagi kan gjøre det. Igjen,er fysio viktig her over tid, ev. prednisolon som kan vurderes av revmatolog. Prolapset kan også fjernes hvis stort og gir mye smerter. Viktig med tilskudd vitamin B komplkes daglig for de perifere nervenes funksjon og kontroll av poynevropati og prolaps hos nevrolog og fysio. Lykke til!
Hilsen Kvinne 62 år.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-