Flått og ansiktslammelse

Spørsmål

Jeg har ansiktslammelse som følge av flåttbitt med påfølgende antibiotikakur. Denne ble avsluttet for 14 dager siden. Det er ingen foreløbig tegn til bedring av lammelsen. Svært sterke ryggsmerter preget tiden før og tildels under sykehusinnleggelsen.Jeg går fortsatt på smertestillende men aner likevel /brennmanetsårlignende/ følelsene i ryggen.
Jeg har 2 spørsmål.
1. Hvilke mekanismer er det i kroppen som skulle forårsake en mulig bedring i min situasjon (ansiktslammelse og rygg.)?Antibiotikabehandlingen er jo slutt, og de smertestillende medisinene har jo ingen legende effekt.
2. Jeg har en stortå som er temmelig smertefull, hoven og varm. Det kan være /podagra/ som jeg har hatt før. Hva bør jeg gjøre? Denne tilstanden krever vel også antibiotikabehandling, men er dette så lurt når jeg nettopp har avsluttet en slik?
Takk for hjelp!
Telemarkskysten.
Relevante sykdommer/medisiner: Medisiner mot hjerterytmeforstyrrelser: Marevan, tambocor, veracard, albyl E,Lipitor.
Smertestillende: Lyrica, Tramagetic

Mann, 69 år

Svar

Hei !

Selv om antibiotikabehandlingen er over, vil kroppens regenererende krefter ("selvkurerende") gjøre at tilhelingen av ansiktlammelsen vil fortsette. Over 90%; blir helt kvitt ansiktslammelsen.
Nerven har midlertidig blitt "satt ut av spill" pga infeksjon, og må gjenvinne sin funksjon. Du kan forsøke å "trene" på å bruke de aktuelle lammede muskler, men ellers så er det bare tid som skal til, ingen annen behandling er tilgjengelig.

Din hovne, varme og smertefulle stortå kan godt skyldes podagra / urinsyregikt. Få dette diagnosistert av lege så snart som mulig, slik at du fortere kan komme i gang med behandlingen.
Du sier at slik behandling "krever antibiotika". Det er helt feil. Antibiotika har ingen effekt på podagra, da ingen bakterier er involvert i denne tilstanden.
Man bruker betennelsesdempende midler, som f.eks. Brexidol, Voltaren osv osv., og dette kan ha en rask innsettende og effektiv virkning på hevelsen og smertene.
Og slik medisin kan du gjerne bruke nå, selv om du akkurat har gjennomgått en antibiotikakur.
Det viktigste er imidlertid å forhindre tilbakefall, ved å senke nivåene av urinsyre i blodet ditt. Dette gjør du med regulering av kosten. Du kan få spesifikke råd av legen din om dette.

Håper dette var greie svar, ønsker deg god bedring !

Håper dette