Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fikk hodepine etter at jeg sluttet med allergitablett. Årsakssammenheng?

Spørsmål

Hei, jeg har nettopp gått på Cetirizin Bluefish pga allergi og etter at jeg sluttet med disse tablettene har jeg hatt kraftig hodepine utpå kveldene. Er det normalt å få sånne ettervirkninger?

Kvinne 20
Svar

Hei.

Nei, det er det ikke. Forøvrig er halveringstiden på Cetirizin 10 timer, dvs at alt av medisin er ute av kroppen din ca to døgn etter siste tablett.  I tillegg vet vi at hodepine er meget vanlig, og at det finnes utallige andre mulige grunner til hodepine. Det at noe oppstår etter hverandre rent tidsmessig, dvs at du får hodepine om kveldene etter at du sluttet med Cetirizin, sier imidlertid slett ikke noe om at det behøver å være årsakssammenheng. Sagt med andre ord er det fullt mulig, og mest sannsynlig, at du ville fått hodepine om kveldene da dette startet, også om du ikke hadde brukt eller sluttet med Cetirizin. Hva dine hodepine kan skyldes, kan jeg forøvrig ikke si noe nærmere om ut fra de opplysningene jeg har her, ikke minst fordi antall mulige forklaringer er jo henimot ubegrenset. De fleste tilfeller av hodepine skyldes forøvrig ikke sykdom, og hodepine vil også vanligvis gå over av seg selv igjen, om ikke det skyldes en sykdom som må behandles. 

Jeg tror ikke at det er det at du sluttet med Cetirizin som er årsaken til hodepinen din. Skulle dette mot formodning ikke gå over etterhvert, bør du heller vurdere å oppsøke lege for å få dette kartlagt nærmere.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-