Fall fra stellebord

Spørsmål

Hei! Skule stelle min 7 uker gamle baby da jeg snudde meg bort i to sekunder for å ta opp klær. I løpet av de to sekundene hadde hun greid å rulle over stellebordet og falt på gulvet uten at jeg rakk å ta henne imot.(stellebordet er ca en meter over gulvet) Hun reagerte raskt med gråt og tok henne med til legen. Legen kunne ikke se noen tegn til noe alvorlig og henviste derfor ikke til videre undersøkelse og mente det mest sannsynligvis ville gå bra, men ba meg være obs hvis noe forandret seg. Har ekstremt dårlig samvittighet og sliter med å falle til ro. Ser etter hvert minste tegn på forandring og bekymrer meg for hver minste lyd og bevegelse. Lurer på hvor lenge jeg bør være ekstra obs og på vakt etter tegn på hjerneblødning, senskader, osv? Når kan jeg ta det med ro og være trygg på at dette faktisk har gått bra? Hvor lenge etter en skade kan en hjerneblødning oppstå? Kan hun risikere senskader som epilepsi?

Kvinne 22
Svar

Hei! Barnet har slått hodet, men var ikke bevisstløs. Således har barnet en mild hjernerystelse. Rutiner sier at mild Hjernerystelse ikke trenger billedundersøkelse av hjernen fordi sannsynlighet for blødning er svært liten. Det er vanligvis innenfor det første døgnet etter skaden at symptomer på blødning oppstår. Det er ingen risiko for hjerneskade eller epilepsi. Det er mange som opplever samme følelse som du kjenner på. Det skal du ikke gjøre. Uhell kan oppstå og du har gjort det riktige med å kontakte lege. Barnet vil ikke få noen form for skader etter dette. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-