Fall fra stellebord

Spørsmål

Hei. På onsdag ramla min snart 10 mnd gammel baby ned fra stellebordet ved et stort uhell. Ca 1 meters høyde ned i flisgulvet... skrek med engang, så tror ikke hun var bevisstløs. Isåfall hadde hun ikke vært det mer enn 1-2 sekund, men det tror jeg ikke. Skrek, men roet seg etter et par minutt, var smågrinete etterpå og, men ikke hysterisk/hylgrining etter 1-2 min. Dro rett til legevakta hvor de undersøkte henne, lyste på øynene og observerte henne. Ble på barneavdelingen over natten siden hun var en del hoven på venstre side av hodet. Var nok der hun slo seg, fikk ikke sett helt hvordsn hun falt. 4 timer etter fallet bestemte de seg for å ta en CT, siden hevelsen ble litt større. Der såg de verken tegn til blødning eller skade på skjelett, eneste de såg var at hevelsen ligger utenfor skjelettet. Hun har oppført seg normalt hele tiden etterpå. Eneste er at vi ser hevelsen/kulen godt. Men hun spiser normalt, leker, krabber, smiler, sover godt, tisser/bæsjer som normalt osv.. men det jeg lurer på er om hun kan få varige mén ut av dette? et det stor sjanse for det når vi verken såg blødning eller skade på skjellett., de mente d var hjernerystelse, men hun var ikke bevisstløs, spydde ikke eller noe slik. Er bare så veldig redd for at hun får varige mén ut av dette.. klarer ikke legge bekymringene bort og har så uendelig med dårlig samvittighet... hun virker helt normal i oppførsel, men er det noen sjanse for at hun kan ha fått varige men uansett?

Kvinne
Svar

Hei! Jeg forstår godt at hendelsen har vært belastende og skapt bekymring. Heldigvis var CT normal uten tegn til blødning. Det er også veldig betryggende at du beskriver ungen i fin form nå. Hun vil ikke få noen varige skader av dette. Hjernen tåler ganske mye, og så lenge det ikke dreier seg om lokal trykkutvikling som ved en hjerneblødning, vil det normalisere seg helt. Hun var ikke bevisstløs/Max 1-2 sek og det sier noe om energien i skaden. Hjernecellene ble ikke satt ut av funksjon. Jeg håper du kan legge hendelsen bak deg og ikke bekymre deg. Alt taler i retning av at hun ikke vil få noen senskader