Ettervirkninger av virus

Spørsmål

I slutten av januar i år fikk jeg helvetesild. Jeg har diverse autoimmune sykdommer (Lupus, antiphosfolipidsyndrom og autoimmun hepatitt) som bl.a behandles med Imurel, steroider og warfarin. Disse sykdommene har jeg hatt i mange år men etter å ha fått isjias i nyttårshelgen kom altså helvetesilden etterpå. Jeg fikk aziclovir tabletter samme dagen og pre gabalin etter en ukes tid. For noen uker siden følte jeg meg så bra av smerter at jeg stoppet den siste (75 mg) med pre gabalin. Det var muligens for tidlig? Nervesmertene er sjeldne og moderate men kløen og hudsensitiviteten tar nesten knekken på meg selv om jeg bruker Emla før jeg legger meg. Jeg er 73 år, enke og bor alene i Spania. Jeg sover dårlig pga kløen og lurer på om det ville være lurt å starte igjen med pre gabalin - om det hjelper mot kløen og hudsmertene? Det tar en- til halvannen uke å få time hos fastlegen og jeg har mange tabletter igjen.

Svar

Hei,
Det er en relativ liten dose du har brukt, og det er ikke uvanlig med plagsomme ettervirkninger av virale plager. Jeg ville derfor fortsatt med medisinen til plagene går helt over. Du har tålt medisinen godt også. Det er også bra å bruke medisinen til alle plager er borte ettersom mange får mye etterplager etter en slik viral infeksjon. Den virker også forebyggende mot slike ubehagelige plager. Lykke til!