Er gravid og har hyppige migreneanfall

Spørsmål

Hei. Er gravid i uke 9 (8+4) og har blitt plaget en del med mer migreneanfall enn vanlig. Jeg har vel det som kalles migrene med aura, og pleier å få rundt en 8-10 anfall i året. Spesielt realtert til stress, eller i ettertid av en stressende periode. Men siden jeg ble gravid har jag nå hatt det 8 ganger på de litt over 2 månedene. Og de kommer veldig tett på. Kanskje 2 dager på rad. Dette har ikke vært normalt tidligere. Kjenner jeg blir litt bekymret, siden jeg har hørt at folk med hyppige anfall med aura, og spesielt kvinner kan vært ekstra utsatt for hjerneslag. Er det noe jeg burde oppsøke lege om i nærmeste fremtid?

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Personer med migrene, vil ofte oppleve endringer når de er gravide. Det vanligste er å få sjeldnere migrene, men en ser også av og til det motsatte, slik du til nå har opplevd. Det betyr imidlertid naturligvis ikke at det vil fortsette å bli slik resten av svangerskapet. Det kan også endre seg til det bedre, med endrede hormonnivåer. 

Du nevner dette med at personer med migrene med aura, ser ut til å ha lett økt risiko for hjerneslag. Det finnes undersøkelser som tyder på dette, men det er kun statistiske tall, og det er heller ingen sterkt økt risiko. Og slike statistiske tall sier ikke noe om deg som enkeltperson. Du er en ung kvinne på 31 år, en alder da man som hovedregel ikke får hjerneslag, så tanker om dette ville jeg definitivt ha lagt fra meg. De helt store flertallet av alle personer med migrene får uansett ikke hjerneslag.

Du spør om du burde oppsøke lege i nærmeste fremtid. Jeg vil da svare ja på dette, -om du fortsetter å ha svært hyppig migrene, slik at fastlegen kan diskutere med nevrolog om hva slags behandling du evt kan ha når du er gravid. Det er altså ikke dette med statistisk økt sannsynlighet for hjerneslag som er årsaken til at jeg anbefaler deg en tur til legen, som du forstår.

Jeg håper at informasjonen er til nytte for deg, og at du finner løsninger på din migrene nå fremover, og jeg ønsker deg et fint svangerskap. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-