Epilepsi - hva er det?

Spørsmål

Hei jeg lurte på om du/dere kan forklare eller skrive litt om hva "eplepsi" er.
Jeg har det som prosjekt på skolen og vil
vite litt mer om det.
kunne dere skrevet litt om det til meg:)

Kvinne, 13 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Epilepsi er en tilstand hvor en person får anfall som skyldes en irritasjon av sentralnervesystemet. Det er mange forskjellige årsaker til en slik tilstand, feks etter operasjon, tidligere skade av hjernen, svulst osv. Imidlertid hender det i halvparten av tilfellene at man ikke klarer å peke på en spesifikk årsak.
I teorien kan alle mennesker få et epileptisk anfall men terskelen for å få et anfall er mye lavere for en person med epilepsi.
Man deler anfallene grovt inn i to grupper. Generaliserte anfall starter over hele hjernen samtidig, mens de partielle starter i et bestemt område. I praksis betyr det at et epilepsianfall har mange ansikter. Ved et generalisert anfall vil personen bli bevisstløshet og få kramper. Partielle anfall kan ha mange uttrykk, slik som en rykning i en arm, repeterte bevegelser i en hånd og i ansiktet, sug i magen, eller oppovervent blikk. Under et partielt anfall kan personen være fraværende - uten å falle om bevisstløs. Et partielt anfall kan også gå over i et generalisert anfall.

Les mer i artikkelen over til høyre.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn