Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ensidig hodepine i noen dager

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en intens hodepine de siste dagene som jeg ikke blir kvitt. Hodepinen sitter på venstre side av hodet. Av tabletter har jeg prøvd med Paracet og Ibux, Rinexin og Ignorin. Ingening hjelper. Jeg har også ulike massasjeapparater for rygg, nakke og hode som jeg har prøvd. Men det hjelper ikke heller. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre/hva som kan hjelpe? Hva kan hodepinen skyldes?

Kvinne 37
Svar

Hei.


Det jeg tenker på her, er muligheten av stramme nakkemuskler på den ene siden av nakken. Det kan gi slik hodepine som du beskriver. Dersom du har stiv nakke, smerter ved rotasjon av nakken eller lignende, så øker det sannsynligheten for en slik forklaring. En annen mulig forklaring er en migrenevariant, men det er noe mindre sannsynlig om dette har stått på sammenhengende over noen dager. Det finnes en spesiell migrenevariant som heter Cluster hodepine eller klasehodepine. Det kan gi ensidige hodesmerter, men gjerne lokalisert bak øyet, og det kommer typisk som anfall på noen timers varighet, med mange anfall i døgnet, over flere dager. Det kan ledsages ofte av rødt øye, tåreflod, nesetetthet, renning fra nesen, svetting i pannen og ansiktet, liten pupille og nedsigning av øyelokket på samme side som smerten. Og en er da vanligvis smertefri imellom smerteanfallene, så om du har konstante smerter er dette mindre sannsynlig.

Jeg tenker at dersom dette er svært smertefullt, så bør du i det minste kontakte fastlegen for å få sterkere smertestillende siden vi nå går inn i julen, og du bør kunne unne deg å ha det minst mulig ubehagelig. Og om det ikke glir over av seg selv igjen, så er det nok best med en legetime for en nærmere vurdering.

I morgen er siste arbeidsdag før jul, og om du har mulighet for en telefonkonsultasjon med fastlegen eller vanlig legetime i morgen, så er ikke det nødvendigvis en dum ide heller, siden dette høres ganske plagsomt ut for deg.

Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-