Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En rar følelse i beina

Spørsmål

Jeg har over tid nå fått en rar følelse i beina, leamus over alt, småe napp, svimmelhet som kommer og går, høyre skulder som verker men dette kan bytte side. Beina - der høyre er verst - er stivt og tungt. Kjennes ut som noe sitter i sittemuskel men låret og leggen kan "verke" og dette kan flytte seg litt rundt i musklene i låret.

Mye leamus i beina. Blitt bare værre.

Virket først som det sitter i korsrygg men har vært i MR og der var det ingenting spesielt. Liten utbuling bakover på de to nederste skivene.

Har ikke vondt noen spesielle plasser, bare muskler i beina legg som kjennes ut som de vil krampe, sviing på innsiden av lår og legg som om huden var kjempefølsom.

Har i forhold til nakke og skuldre vondt i ny og ne mellom skuldrene og da kan det være veldig. Selve skulderen verker med gjevne mellomrom og kan bytte sidenfra dag til dag. Føler meg svakere i høyre arm i forhold til løft over hodet.

Har hatt litt ryggtrøbbel før men ikke på denne måten. Da gikk det ut over venstre side i en prolaps. Er bekymret for leamusen. Har full bevegelighet i alt. Ikke andre sykdommer som jeg vet om. Hva burde jeg gjøre eller forvente?

Mann 33
Svar

Hei,

Du har en "rar" følelse i beina, mye leamus, svimmelhet, høyre skulder som verker. Bein er stive.

Dette kan virke som en myalgi (muskelverk), så jeg ville forsøkt fysioterapi mot dette.

Siden du er svakere i høyre arm og har leamus, ville jeg anbefalt at vi undersøker dette, så bestill time hos fastlege. Ellers hvis vi ikke finner noen avvik så bør en fysioterapeut kunne hjelpe deg.

Lykke til!