Diverse plager

Spørsmål

Jeg sliter med et symptom som jeg opplever veldig invalidiserende. August 2017 var jeg veldig syk med influensa/kraftig forkjølelse ca 4 uker. Jeg ble frisk men et nytt symptom som jeg aldri hadde opplevd før vedvarte. Hver gang jeg ser rett frem eller opp har jeg en følelse som jeg vil beskrive som om man reiser seg alt for fort opp og er i ferd med å besvime, bare at det ikke svartner. Jeg blir veldig tung i pusten og føler åndenød. Med en gang jeg ser ned forsvinner alt sammen. Men med en gang jeg løfter hodet kommer det tilbake. Ser jeg mot høyre kommer det på samme måte, ser jeg mot venstre er det normalt. Har tatt MR uten kontrast av hode, synsnerve og nakke - normale funn. Jeg føler det sitter i høyre side av hodet, da jeg på en måte kjenner blodet jobbe og banke (føles nesten som om det er oksygenmangel høyre side i hodet) (Tror ikke det er det, bare sann jeg setter ord på det). Noe som også skjer samtidig er at jeg merker et press av tårer bak høyre øye, altså utflod av vann fra høyre øyet. Bøyer jeg hodet ned igjen blir øyet "normalt". ØNH-lege har utelukket svimmelhetssykdommer som stammer fra øre. Hjertelege fant ingenting unormalt på hjerte og dette inkluderte 24-timer EKG. Jeg kjenner når jeg løfter hodet opp at venstre side av hodet føles "normal" mens høyre side på en måte banker blodet fra øvre høyre side av nakke og videre frem i hodet. Fastlege har tatt blodprøver av "relevante" ting uten at noe unormalt ble funnet. Dette inkluderer stoffskiftet. Ting jeg har opplevd som lindrer er å ligge lavt med hodet på venstre side om natten. Alt som øker blodtilførsel i kroppen lindrer også veldig, for eksempel badstu, alkohol, varme. Har du noen tanker om hva dette kan være og hvilke undersøkelser jeg kan drøfte med fastlegen om jeg bør henvises til? Hver gang jeg løfter hodet og følelsen som om man reiser seg altfor fort kommer, merker jeg ansiktet blir rødt og kjenner liksom en del prikking i kinnene (vet ikke om det var relevant). Tusen takk på forhånd.

Mann 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. Det virker som om du er grundig undersøkt. Jeg synes symptomene er noe diffuse og ikke konsistente (oppstår kun i spesiell stilling). Symptomet kan komme av forstyrrelse i det selvgående nervesystemet. Jeg ville sjekket om MR undersøkte også blodårene (det kan man gjøre selv om du ikke fikk kontrast). Det er viktig å utelukke hjerterytme forstyrrelse og det virker som om du har gjort det. Det man kunne gjort er autonome tester, f. eks. en vippetest. Da sjekker man om alt er i orden med det selvgående nervesystem. Fastlegen kan henvise til dette. Vi har noen legemidler da som kan hjelpe. Jeg ville anbefalt forsøke også psykomotorisk terapi. Det er vist å ha effekt. Lykke til!


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-