Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Det prikker ulike steder

Spørsmål

Hei..

Jeg har siden slutten av mai slitt med stikking, trykkfølelse og prikking forskjellige steder i kroppen. Det har spesielt vært i brystet, på ribbeina og i hodet både innvendig og utvendig. Det skifter mellom disse stedene, men er ofte på samme plass.
Jeg har også fått en slags dirring på venstre øye(minner om leamus), som har gitt prikker av varierende karater i synsfeltet. Har vært hos øyelege, og de har ikke sett noe på øyet mitt.
Men nå har det også gått utover venstre øret mitt.. Har en slags kriblende, trykkende følelse fra ytterst i øret og innover i øret, i øregangen, og ned mot halsen og inn i halsen. Det beveger seg rundt. Akkurat som man får ved begynnende forkjølelse.. Når jeg putter fingeren inn kjenner jeg en dirring.. Har øresus i begge ørene, men ikke samtidig.
Har ikke hatt feber.. Men litt forhøyet kroppstemp, 37,6.

(Har alltid hatt risting i fingrene/hendene hvis de står stille og klarer ikke sitte/ligge i samme stilling lenge).

Jeg har fortsatt alle symptomene, men de opptrer ikke samtidig.

Har hatt mye stress i perioden før og nå, og har lenge tenkt det kan være stress /angst.. Men jeg vil gjerne vite om det er tegn på noe annet?

Svar

Hei,
Alle disse symptomer er typisk for angst. Du bør derfor snakke med en psykolog og få behandling. Disse plager minner ikke om noe annet eller nevrologisk sykdom. Du trenger ikke, i tillegg, å bekymre deg om det. Dette er veldig plagsomt og jeg ville søkt hjelp så snart som mulig. Lykke til!