Daglig hodepine - hva skal jeg gjøre?

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15år som er veldig plaget av hodepine, denne hodepinen har jeg nesten hver dag. Når jeg kommer hjem fra skolen har jeg så vondt i hodet at jeg må gå å legge meg. Mamma har forbudt meg å ta flere paracet tabeletter fordi det går så mange av disse. Er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt denne hodepinen??

Sykdommer: Allergi
Medisiner: Tetralysal og Differin

Kvinne, 15 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Daglig hodepine er ikke normalt og dette synes jeg du skal ta opp med legen din istedetfor å bruke smertestillende over lang tid. Det kan være harmløse årsaker bak en slik plage, som feks spent nakkemuskulatur eller dårlig arbeids/sittestilling. Migrene kan gi hyppig hodepine, men det er også andre årsaker som bør utredes, og eventuelt behandles.

Jeg synes du skal bestille time hos legen din for å få en avklaring og eventuelt råd for å bli kvitt problemet.

Generelt kan jeg si at det er viktig å ha variasjon i arbeidsstilling, unngå tung skolesekk og sørge for å få godt med frisk luft og rikelig med drikke i løpet av dagen. Kanskje du også har behov for å stresse ned og senke skuldrene mer enn du gjør til daglig?
Hvis hodepinen din kommer av stiv nakke kan det kanskje hjelpe med slike enkle tiltak, men jeg synes likevel du skal bestille time hos legen din.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-