Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Betennelse i synsnerve som må utredes videre asap

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt ubehag/press bak høyre øyet i ett år nå, det er konstant med forverring når jeg beveger øyet til høyre og venstre, samt ser opp (mest når jeg ser til høyre). Vært hos optiker samt øyelege uten noen funn og har derfor tatt en MR caput med orbitea. Var hos fastlegen min, som ønsker at jeg skal til en ny kontroll til øyelege med spm om langvarig nevritt. Jeg skjønner ikke helt at det kan være nevritt da jeg ikke har hatt synstap samt at nevritt er en akutt tilstand (ut i fra hva jeg har lest) og dette er noe jeg har hatt i ett år. I tillegg fant de ingenting sist gang, så skjønner ikke at de plutselig skal finne noe nå? Virket ikke som legen forstod helt hva MR svaret betydde og det gjør ikke jeg heller. "Noe metallartefakter tilsvarende ventrale del av begge bulbus oculi gir noe forvrenging av signalene". Hva betyr dette? "Usikkert om det kan foreligge litt økt signalforandringer i høyre nervus opticus i denne perifere/distale del." Hva betyr signalforandringer? Og hva menes med dette? Det står videre at det anbefales ny MR om 3 mnd dersom symptomene ikke avtar. Spm mitt er, kan det være en svulst? Hvis ikke, hva annet kan det være? Og bør jeg bekymre meg? Legger ved hele rapporten. Håper på et utfyllende svar da min fastlege ikke kunne gi meg dette og virket som ikke forstod rapporten selv. Hilsen en som sitter igjen med mange spm og blir bekymret..

Svar

Hei! Takk for ditt brev. Dette med artefakter er uforståelig for meg hvis du ikke har noe fremmedlegemer i hodet. Man mistenker betennelse i høyre synsnerve. Jeg synes du bør gjenta undersøkelsen på Ullevål og få et ordentlig svar. Hvis det er snakk om betennelse så kan man ikke vente 3 mnd., men starte så fort som mulig behandling. Lykke til!