Arrvev på hjernen

Spørsmål

Hei. Jeg har fått svar på MR som ble tatt i forbindelse med at jeg har hatt noen episoder med besvimelse. Besvimte fire ganger i løpet av et par-tre dager i sommer i og var lagt inn med EKG i et døgn. Alt var normalt samt alle blodprøver som ble tatt. Kan du hjelpe meg å tolke svaret på MRen. Bør jeg gå videre med utredning basert på dette svaret?
Jeg vil også nevne at moren min har fått Alzheimer i ung alder.

Svar fra MR:
Det ses en liten T2/FLAIR høysignalforandring i hvit substans subcorticalt parietotemporalt på høyre. Forandringer er ikke karakteristisk for demyeliserende sykdom. Mest sannsynlig liten gliose, uspesifikke forandringer Ingen ekspansive prosesser, blødninger eller infarkter.Det er ikke tegn til mesial temporal sclerose, cortical dysplasi eller migrasjonsanomalier. Normale hippocampus. Normalt ventrikkelsystem og overflaterelieff. Klare nesens bihuler.
R: Nærmest negativt funn. Kun liten hvitsubstans forandring subcorticalt parietotemporalt på høyre side, oppfattes som uspesifikke og uten klinisk betydning.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. MR viser helt normale funn, man ser et lite område med arrvev (gliose), ingenting å bekymre seg. Man trenger ikke utrede det videre. Jeg pleier også gjøre en blodstrømsundersøkelse (angiografi) i slike saker, for å utelukke en innsnevring på en av halspulsårene (eller begge), som også kan gi besvimelse i visse situasjoner (ved fremskredet innsnevring). Ellers er det ikke noen andre forhold som kan forklare din besvimelsestendens. Lykke til!