Armen sover og er kald

Spørsmål

Hei, jeg lurer på: Armen på høyre side sover og fingrene er kalde. Nå føles det jo som om hele siden sover, men dr. sier at dette går nok over. Har hatt dette i 3 uker nå, og det går ikke over. Jeg har høyt blodtrykk 170 /110 og konstatert høyt kolestrol. Hva kan dette være ( min alder er 63 )

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Følelsen av at en arm eller bein "sover" betyr at der er "et eller annet" med nerven ut til armen eller beinet. Medisinsk kalles slike symptomer for parestesier. Det kan ha mange forskjellige årsaker: Mekanisk press, altså at noe trykker på nerven, at der er trange forhold omkring nerven osv. Det er det mest sannsynlige i ditt tilfelle, siden du bare har det i den armen og ingen andre steder.
Generelle sykdommer, vitaminmangler, alkoholoverforbruk m.m. kan også gi slike symptomer fra nervene.

At fingrene dine er kalde, er mest sannsynlig et uttrykk for en slik nerveskade av noe slag.

Du bør utredes for årsaken til dette, siden det ikke ser ut til å gå over. Legen din må derfor undersøke deg grundig for å se hvor mistanken ligger, og deretter sannsynligvis henvise deg til en nevrolog for videre utredninger. Det kan f.eks. ligger i håndleddet, hvor der kan bli trange forhold omkring nervene ut til hånden, såkalt carpal tunnel syndrom, og det kan f.eks. stamme fra nakken.

Det er viktig å utrede dette, for hvis man finner årsaken, så vil det ofte være mulig å gjøre noe med dette, slik at det forsvinner og ikke blir kronisk.
Ta derfor snarlig kontakt med legen din igjen, og få igangsatt utredning for dette. Du må gjerne vise til det jeg har forklart deg her.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-