Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Anfallsvise synsforstyrrelser, svimmelhet og hodepine

Spørsmål

Hei, Jeg opplever ved ujevne mellomrom plutselige synsforstyrrelser hvor alt blir slørete, og det går på en måte trill rundt og jeg føler meg relativt svimmel. Jeg har ingen spesielle smerter, men føler nok generelt noe mer vondt i hodet enn normalt for tiden. Anfallene varer i 1-2 minutter, og etterpå føler jeg meg bare litt tung.

Kvinne 64
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke eksakt hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og gi deg noen gode råd, og håper det er greit.


For det første synes jeg at du skal oppsøke fastlegen for å finne ut hva årsaken til dette er, for det er ikke utenkelig at det er noe som kan eller bør behandles. Det er ikke mulig å si hva årsaken er her over internett uten legeundersøkelse, men jeg kan tenke litt høyt omkring mulige forklaringer, generelt sett.


Vi kan kanskje tenke i retning av lavt blodtrykk eller lav blodprosent, så det må sjekkes. Det kan også ha nevrologiske årsaker, som for eksempel migrene, eller annen sykdom i hjernen. Sykdommer i øynene bør også utelukkes, men det er mindre sannsynlig med den symptombeskrivelsen du kommer med her, hvor det kun har en varighet på et par minutter.


Jeg er klar over at dette er meget generelle vurderinger, men som du sikkert forstår er det ikke mulig å bli mer konkret uten undersøkelser. Det viktigste her er konklusjonen, og det er at jeg synes du skal få dette undersøkt, med tanke på om det kan skyldes sykdom, hvilket heller ikke nødvendvis er tilfelle.


Ha det bra og lykke til.