image: Anfallsvis ensidig hodepine i en måneds tid

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Anfallsvis ensidig hodepine i en måneds tid

Spørsmål

Jeg har over en periode på cirka en måned hatt vondt i hodet på samme sted (høyre side). Det kommer og går litt hele dagen, og jeg kan ikke huske sist jeg gikk en hel dag uten. Jeg er en sunn og aktiv jente på 20 år, trener styrke og CrossFit, spiser sunt, jobber 100%. Trodde en periode det kom av for lite søvn og mye jobbing, men merker at hodepinen er like hyppig selv i perioder hvor jeg har en del dager fri og får mye søvn. Vurdere også om det var pga sukkerfri saft som jeg nylig har begynt å drikke en del av, men kan ikke merke noe særlig bedring de dagene jeg bare drikker vann.

De første dagene tenkte jeg ikke så mye over det, trodde det kom til å gå over med tiden. Nå har det begynt å plage meg litt mer. Fra tidligere av pleier jeg aldri ha vondt i hodet. Smertene er lokalisert på høyre side fra pannen og litt bakover. Anfallene kan vare fra fem min til tre timer. Har lest litt om cluster hodepine, men det stemmer ikke overens med hodepinens plassering, da den er lokalisert mer bak øyet. Burde jeg oppsøke lege?

Kvinne 20
Svar

Hei.

Ja jeg synes helt klart at du skal oppsøke lege om ikke dette går over, og det har du jo sett an i tilstrekkelig lang tid.

Det er for å finne årsaken til hodepinen din, for hvis man finner en spesifikk årsak, så vil det jo da være gode muligheter for å finne behandling som kan hjelpe deg til å bli kvitt dette. Noen hodepinetyper har spesifikk behandling, som for eksempel cluster hodepine. Noe av det du beskriver her, kan minne om det, men samtidig så vet vi at smerten ved cluster hodepine beskrives som nærmest uutholdelig, og jeg får muligens ikke helt inntrykk av det for ditt tilfelle, ut fra hva du skriver ("plager meg litt mer...") Men utelukkes kan det ikke.

Vi kan også tenke i retning av muskulære årsaker, kjeveleddsproblematikk, bihuleproblemer også videre, og siden årsaken kan være mange, så er altså svaret på ditt spørsmål at jeg helt klart synes du skal gå til lege nå.

Lykke til.

Illustrasjonsbilde øverst: Axel_Kock / Shutterstock / NTB