Anfall av svimmelhet da jeg satt med pc'en

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 52 år som i mai fikk noen plutselige anfall av svimmelhet , begynte en lørdagskveld da jeg satt med pc'en. Kjente en svak svimmelhet som om noe for igjennom hodet mitt. Varer ca 0,5 sekund. Var på hytta og da jeg kjørte hjem fra hytta søndagen etter kom det tilbake igjen etter en halvtime i bilen, og ble hyppiger etter hvert, kom ca hvert 10 minutt sterkere og sterkere og til slutt måtte jeg stanse. Ble helt sløv, og da varte det kanskje 5 til ti sekunder. Ringte amk og fikk snakke med en lege og han mente det var overanstrengelse, Drakk litt hvilte og kjørte den siste halvtimen hjem. Tot 2 timer. Dro på arbeid som vanlig dagen etter (ingeniør) og fikk det igjen når jeg starta og glo på pc'en. De sterkeste anfallene kommer som et skudd i hodet og varer kanskje 5 sek. Får en følesle av og besvime, men det snurrer ikke. Det varte i tre dager på mai, men kjente det var litt krevende og kjøre bil en ukes tid etter, virket som infoen til hjernen fra øynene ikke virket optimalt. Helt symptomfri til slutten av oktorber, da kom det igjen etter noen uker på elgpost, og har hatt det i 6 uker no, har delvis vært på arbeid. Har seff vært til lege men hun har ikke konkludert med noe annet enn eliminert slag og hjertesykd. (ekg) Værre tidlig på dagen og kan kjenne det før jeg står opp, og trigges av bilkjøring og pc (skjermbruk). Hvis jeg er ute og er aktiv, går tur eller på ski kjenner jeg ikke noe, Opplevelsen av svake: plutselig svimmelhet 0,5 sek som om noe farer igjennom hodet veldig varierende hyppighet fra 5 minutt til flere timer. Opplevelsen av sterke: Plutselig svimmelhet( nesten som å få et slag i hodet) men vedvarer ca 5 sek, blir sløv, ser dårlig men snurrer ikke.Blir varm i toppen. Redd for og besvime. Kan være helt fri d etter ca kl1200 Er ellers ganske normalvektig 186(98) aktiv fritid, men har litt forhøyet blodsukker men ikke diabetes 2. Kjenner ikke på noe angst eller depresjoner, men hadde litt for mye og gjøre i sommer. (ikke nå)

Mann 52

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Når det er utelukket skader på hjernevev så bør også sykdommer fra balanseorgan utelukkes (BPVV, Mb. Meniere). Antar at det er gjort av øre-nese-hals lege. Mange av oss bruker mye pc'er i hverdagen og mange av oss sitter foran datamaskin mye av dagen. Vi vet nå at dette kan påvirke oss negativt ettersom en del pasienter får kraftig svimmelhet og hodepine. Disse plagene kan forsvinne hvis vi holder oss borte fra skjerm, men hos noen kan slike plager være et større problem. Dette kan påvirke synet negativt, forårsake svimmelhet pga. ugunstig belastning på øynene. Mange pasienter beskriver en følelse av svimmelhet ved bevegelse (f. eks. bilkjøring). Videre kan man se uskarpt eller få dobbelt syn, og i noen tilfeller kvalme. Vi anbefaler at man unngår langvarig skjermbruk og avlaste øynene så mye det lar seg gjøre ("radiostillhet"). Det er anbefalt å bruke LCD-skjerm. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-