ALS?

Spørsmål

Hei, Jeg er en kvinne på 39 år som den siste måneden har mye leamus/boblinger i kroppen. Det kan starte et sted for deretter komme et annet sted. Det kan være en boble/leamus et sted til flere et annet sted. Dette gjør meg fryktelig redd og bekymret. Jeg tenker på det konstant og sliter med nedsatt matlyst og dårlig søvn. Jeg kjenner det best når jeg sitter eller ligger. Jeg gruer meg til å legge meg om kvelden for da føler jeg det kommer så mye. Jeg har googlet en del om dette er nå livredd for at dette skal være ALS. Men jeg føler ikke at jeg har noen andre symptomer. Har ikke muskelsvekkelse, klossethet, problemer med tale eller svelg. Jeg fikk i går kveld vondt i venstre ankel, på høyre side og er nå redd for at dette er begynnende muskelsvikt? Men etter det jeg har lest så vil det være andre symptomer som kommer først? Jeg føler meg trøtt og tung i kroppen men det kan vel komme av alt tankekjøret jeg har? Som du sikkert skjønner nå så tar dette helt overhånd. Jeg klarer ikke å fokusere på noe annet. Det kverner hele tiden og jeg kjenner etter hele tiden. Sitter å venter på hvor det skal komme neste gang. Jeg har lest mange tidligere svar dere har gitt her som har lignet på min situasjon hvor det er blitt sagt at dette er helt ufarlig. Men jeg spør likevel for min egen del. Er dette noe å bekymre seg over? Vil dette gå over hvis jeg klarer å endre tankene mine og ikke fokuserer på dette hele tiden? De siste årene har jeg hatt mye stress på jobb og privat men det siste halvåret syns jeg det har roet seg. Men jeg er en person som alltid har uroet meg mye. Den siste tiden har jeg vært veldig redd for sykdom og tenker det verste med en gang. Kan dette være en trigger? Jeg har tatt magnesium tilskudd uten at dette har hjulpet noe. Håper jeg får et svar som roer meg ned..

Kvinne 39
Svar

Hei! Leamus er utrolig vanlig. De fleste opplever det fra tid til annen. Selv om du opplever mye av det, betyr ikke det ALS. Stress og bekymring for alvorlig sykdom kan forverre symptomene. Du beskriver ingen øvrige plager som kraftsvikt eller falltendens. Du kan være helt trygg på at det ikke er ALS. Det kan være lurt å få hjelp av psykolog mtp bekymring for sykdom. Kognitiv terapi kan hjelpe veldig bra. Jeg tror du vil oppleve at de fleste symptomene forsvinner når du får kontroll over det.