Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akutt svimmelhetsanfall, med kvalme og press i hodet to dager etterpå

Spørsmål

Jeg opplevde for to dager siden et fryktelig ubehagelig "anfall" av svimmelhet. Det kom som lyn fra klar himmel, jeg hadde vært helt ok helt til det plutselig gikk trill rundt for meg. Jeg stupte, heldigvis inn i en snøhaug. Etterpå var jeg veldig kvalm og uvel og hadde liksom et stort trykk i hodet. Det har jeg hatt siden. De siste månedene har jeg opplevd å ha små svimmelhetsanfall, men jeg har heldigvis sittet når det har skjedd, og det har hele tiden vært små "anfall", ikke i nærheten av det som kom for to dager siden. Blodtrykket mitt er helt greit så vidt jeg vet og jeg er har nettopp testet negativt på Covid 19. Jeg er i full jobb, er ikke stresset, men opplever dette som særlig ubehagelig og blir litt engstelig. Jeg er 63 år og ellers frisk.

Kvinne 63
Svar

Hei.


Akutte anfall av svimmelhet kan ha mange slags årsaker, fra uskyldig og forbigående illebefinnende, for eksempel forårsaket av blodtrykksfall, til alvorligere sykdom, for eksempel i balanseorganet i indre øret, i sentralnervesystemet eller hjertekarsykdom. Det lar seg dessverre men naturligvis ikke gjøre å finne årsak til dette over internett i ettertid, uten legeundersøkelse. 


Jeg synes imidlertid helt klart at du skal oppsøke lege nå for å bli undersøkt med tanke på om dette har noen bakenforliggende årsak. Medvirkende grunn til at jeg anbefaler deg legebesøk nå er at du nå i et par dager etter anfallet har kjent deg kvalm og uvel, med et trykk i hodet.  Du er i tillegg "nokså voksen", og vi vet også at med økende alder forekommer sykdom hyppigere, og dette er også en medvirkende grunn til at jeg synes du skal bli grundig undersøkt av din fastlege for dette.

Når du bestiller time, skal du ikke akseptere ventetid, men si at du har konferert med lege (meg) og fått beskjed om legeundersøkelse i løpet av en dag eller to.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-