Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

68 år gammel mann med anfall med dobbeltsyn

Spørsmål

Hei. Spør på vegne av min far, 68 år, operert for tette blodårer i ben for et år siden. Falt og slo hodet på venstre side av hodet, øverst i pannen for to år siden, og fikk svært hovent øye den gang da og synes at øyet har hengt litt siden.

Han har opplevd litt ubehag på venstre side i den siste måneden, og opplevde i går og i dag det han omtaler som horisontalt tre-dobbeltsyn på kryss og tvers i to ulike anfall som varte over 2 timer hver.

Bedret seg første gangen ved at han lukket venstre øye, men var ingen bedring ved anfall nr 2. Han har ikke unormalt blodtrykk, litt forhøyet kolesterol, er kraftig undervektig, røyker +20 PR dag.

Han har klart rennende væske fra nesen hver morgen. Har blitt litt glemsk siste året. Går på blodfortynnende. Har hatt illeluktende urin de siste dagene. Han reagerte veldig på akkurat denne episoden, for dette har han aldri opplevd før. Vi oppsøkte legevakt ved andre anfall, men de hadde ingen konklusjon på problematikken.

Mann 68
Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noen konkrete spørsmål, men jeg vil gi din far noen viktige råd som du bør formidle.

Han bør snarest få dette undersøkt, og det må skje via fastlege i samarbeid med nevrolog og/eller øyelege. Et MR-bilde av hjernen kan være aktuelt. Det kan skyldes sykdom i øyet, og det kan skyldes sykdom i hjernen, for eksempel "drypp" / TIA, som gir symptomer som kommer og går.

Dette er viktig, så sørg for å at dette blir iverksatt snarest. Hvis du bestiller time til ham, så fortell at du har fått beskjed av lege om at han skal undersøkes uten å vente på legetime.

Lykke til.