21-åring med hukommelseproblemer, ustøhet, nyoppstått stamming

Spørsmål

Hei Brynjulf, Jeg er en 21 år gammel jente som sliter med hukommelsesproblemer. Har problemer med å huske enkle hverdagslige ting og får stadig vekk høre at jeg har dårlig hukommelse. Har i utgangspunktet ikke tenkt noe særlig over dette med dårlig hukommelse mtp at det er en nokså vanlig sak for mange. Er imidlertid den siste tiden at jeg har lagt merke til dette som et mulig problem. Kan ofte oppleve å få vondt i hodet/øynene og at jeg plutselig mister balansen/blir litt ustø. I tillegg har jeg bemerket at jeg stammer, noe jeg i utgangspunktet ikke har gjort særlig mye før. Jeg kan ikke huske å ha hatt slike problemer før og lurer på hva dette kan komme av?

Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du er altså en ung jente på 21 år, som opplever at hukommelsen kan være dårligere enn du er vant med. I tillegg har du merket vondt i hodet og øyne, plutselig tap av balanse, og nyoppstått stamming.

Du lurer naturligvis på hva dette kommer av. 

Hukommelse er påvirkbar av en lang rekke faktorer, inklusiv psykologiske som stress, bekymringer, forventninger til hukommelsen m.v., så akkurat det behøver ikke nødvendigvis å skyldes sykdom eller medisinske årsaker. Men det kan naturligvis ha det, og det kan teoretisk sett også henge sammen med de andre plagene / symptomene som du beskriver.

Alt i alt er dette isåfall nevrologiske symptomer, altså ting som har med sentralnervesystemet / hjernen å gjøre, -dvs om det da faktisk skyldes sykdom, hvilket slett ikke er sikkert. Poenget mitt er at skal en lete etter årsaker her, så er vi i den nevrologiske gaten.

Jeg synes det er påfallende at en ung og frisk jente som deg opplever slike symptomer, og derfor vil mitt klare råd til deg være at du oppsøker fastlegen for å bli utredet for dette. Da vil du få svar på om dette har medisinske årsaker eller ikke, og i så fall hva. 

Det er ikke mulig å være mer konkret på hva det kan være her og nå over nettet, og uten mulighet til å undersøke deg, for det ville ha blitt ren gjetning uten verdi for deg. Jeg velger derfor å fortelle deg hva du skal foreta deg videre nå, og anbefaler deg sterkt å følge dette rådet. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn