Svimmel, hva kan det være?

Spørsmål

Hei- jeg har den siste tiden hatt noen opplevelser av at jeg vil besvime. Siden jul har jeg hatt en prolaps i ryggen som har ført til sterke smerter og lite mobilitet. Det har vært veldig vondt på natta så jeg har hatt urolig søvn og har måttet snu meg mye fra side til side. Tidlig en morgen for 1,5 uke siden opplevde jeg noe som for meg føltes veldig skremmende . Jeg hadde akkurat snudd meg fra venstre til høyre side - var ikke helt våken. Plutselig ble jeg veldig " rar" og svimmel. Det føltes som om når man sitter på et tog og kikker ut av vinduet og du ser gjenstander som fyker forbi i full fart. Det var akkurat som øynene vibrerte og jeg følte meg skikkelig svimmel. Lå og holdt meg fast i madrassen - det varte i 10 - 15 sekunder, vil jeg tro. Jeg ble livredd og fikk ikke sove mer. Siden dette skjedde har jeg følt meg litt svimmel hele tiden men verst er det når jeg skal legge meg ned. Da jeg skulle legge meg i går kveld opplevde jeg noe lignende som første gang. Jeg hadde lagt meg i sengen , lå og leste . Plutselig ble jeg kjempesvimmel og følte jeg skulle besvime igjen. Dette varte også bare noen sekunder så var det over. Nå er det nesten som jeg gruer meg til å legge meg for jeg blir redd for at dette skal komme tilbake. Hva om dette begynner å skje på dagtid også.... Hva kan dette være, tror du? Er det noe alvorlig ? Kan fortelle at jeg har behandling for litt høyt blodtrykk men det er fint. Har målt det. Ellers er jeg frisk. Kan dette komme fra nakken? Håper du kan svare meg på dette

Kvinne 57

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt spørsmål. I din alder er det på grunn av slike plager (hvis vedvarende besvimelsestendens) viktig å utrede blodtrykk og hjerte. Riktignok kan også sterke smerter medføre slike plager. Den svimmelhetsepisoden varte heldigvis svært kort, men siden det er vedvarende lette plager bør legen din gjøre en undersøkelse, og kanskje henvise til MR av hjernen dersom funn på klinisk undersøkelse. Det kan også være at en ørenesehals lege bør se på dette, det vil avhenge litt av hva legen finner på undersøkelsen. Mange fastleger behandler selv krystallsyke (du kan høre med din). Det høres ikke alvorlig ut, men lillehjernefunksjoner bør undersøkes hos legen. Vi er ofte redd for et slag i lillehjernen ved slike plager. Det er også mulighet at symptomene kan stamme fra nakken, dersom musklene strammer veldig veldig der. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn